[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 2، شماره 4 - ( 12-1393 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 32-23 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های زولنگ، زیره سبز، اناریجه و سیر روی فوزاریوم سولانی جداسازی شده از ماهیان آکواریومی زینتی
میلاد عادل* ، رضا صفری ، امین نعمت الهی ، مریم قیاسی ، ایمان نافیان دهکردی
چکیده:   (5616 مشاهده)

افزایش روز افزون مقاومت های اکتسابی گونه های فوزاریوم نسبت به داروهای ضد قارچی لزوم استفاده از ترکیبات گیاهی دارای خاصیت ضد قارچی را ضروری ساخته است. در این مطالعه اثر ضد قارچی اسانس های زولنگ، اناریجه، زیره سبز و سیر بر سویه فوزاریوم سولانی جداسازی شده از ماهیان زینتی آکواریومی بررسی شد. صد گرم از برگ گیاهان زولنگ، اناریجه، زیره سبز خشک و آسیاب شد و به وسیله دستگاه کلونجر اسانس آنها تهیه شد. رقت های سریالی از هر یک از اسانس ها در میکروپلیت های 98 خانه ای تهیه شد. حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) و قطر هاله مهاری به ترتیب با دو روش رقت سازی در محیط کشت مایع و دیس گذاری در آگار ارزیابی شد و حداقل غلظت کشندگی قارچ (MFC) تعیین شد مقادیر حداقل غلظت ممانعت کنندگی رشد برای اسانس های زولنگ، اناریجه، زیره سبز و سیر به ترتیب 0/12، 0/5، 0/5 و 0/06 میکروگرم بر میلی لیتر، حداقل غلظت کشندگی این اسانس ها به ترتیب برابر با 0/5، 1<، 1 و 0/12 میکروگرم در میلی لیتر و قطر هاله رشد به ترتیب 1/2±21/5 ،0/6±18 ،0/7±17/8 و 1/8±25/2 میلی متر تعیین شد. در این بررسی اسانس های سیر و زولنگ فعالیت ضد قارچی مناسبی علیه سویه فوزاریوم سولانی از خود نشان دادند. در نتیجه این اسانس های گیاهی پس از انجام مطالعات تکمیل تر می تواند جایگزین مناسبی برای داروی کتوکونازول برای درمان عفونت های قارچی ناشی از فوزرایوم سولانی باشند

واژه‌های کلیدی: اثرات ضد قارچی، اسانس های گیاهی، فوزاریوم سولانی، کتوکونازول
متن کامل [PDF 1052 kb]   (3051 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/11/6 | پذیرش: 1393/12/29 | انتشار: 1394/6/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Adel M, Safari R, Nematollahi A, Ghiasi M, Nafian Dehkordi I. Evaluation of antifungal activity of essential oils of Eryngium campestre, Cuminum cyminum, Pimpinella affinis and Allium sativum on Fusarium solani isolated from ornamental aquarium fish . JAIR 2015; 2 (4) :23-32
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-97-fa.html

عادل میلاد، صفری رضا، نعمت الهی امین، قیاسی مریم، نافیان دهکردی ایمان. ارزیابی فعالیت ضد قارچی اسانس های زولنگ، زیره سبز، اناریجه و سیر روی فوزاریوم سولانی جداسازی شده از ماهیان آکواریومی زینتی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1393; 2 (4) :23-32

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-97-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( 12-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645