[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 80-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر آنتوسیانین کاسبرگ چای ترش بر عملکرد رشد،بازماندگی،ترکیبات مغذی بدن و فعالیت برخی آنزیم های کبدی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mkiss)
ریتا جمعه ، حسین چیت ساز* ، رضا اکرمی
چکیده:   (2305 مشاهده)
این پ‍ژوهش به منظور ارزیابی تاثیر سطوح مختلف آنتوسیانین مستخرج از کاسبرگ چای ترش  بر شاخص های رشد، بازماندگی و ترکیب مغذی بدن در ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) به مدت 8 هفته انجام گرفت. آزمایش با استفاده از طرح کاملاٌ تصادفی شامل سطوح صفر (شاهد)،  5/0، 1 و 5/1 درصد آنتوسیانین در جیره انجام گرفت. تعداد 15 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی1/0± 14 گرم درون مخازن ذخیره سازی و به میزان 4% وزن بدن تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش شاخصهای رشد، تغذیه، بازماندگی و ترکیب بدن ارزیابی شدند. بر اساس نتایج؛ تفاوت معنی داری در پارامترهای رشد نظیر وزن نهایی، درصد افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و شاخص های تغذیه ای مشتمل بر نسبت کارایی پرونئین، ضریب تبدیل غذا و درصد غذای خورده شده روزانه بین تیمارهای آزمایشی حاوی سطوح مختلف آنتوسیانین و تیمار شاهد مشاهده شد (05/0>P). اگرچه بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه بطور معنی داری در تیمار 5/0% بدست آمد (05/0>P). تفاوت معنی داری در نرخ بازماندگی ماهیان بین تیمارهای مختلف مشاهده نگردید(05/0<P).همچنین تفاوت معناداری در ترکیب شیمیایی بدن ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف آنتوسیانین مشاهده نشد. تفاوت معنای داری بین تیمار شاهد و تیمارهای حاوی آنتوسیانین در آنزیمهای کبدی AST ، ALP و LDH مشاهده نشد ولی افزایش معنی داری در شاخص ALT بین تیمار 1% آنتوسیانین و شاهد مشاهده شد(05/0>P).در مجموع نتایج مطالعه حاضر نشان داد که سطوح مختلف آنتوسیانین مورد مطالعه تاثیری بر افزایش عملکرد رشد، تغذیه و ترکیب بدن ماهی قزل آلای رنگین کمان ندارد.
واژه‌های کلیدی: چای ترش، رشد، بازماندگی، ترکیب بدن، آنزیمهای کبدی، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 776 kb]   (526 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/8/5 | پذیرش: 1400/1/18 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jomeh R, Chitsaz H, Akrami R. Effect of anthocyanin from roselle (Hibiscus sabdariffa) supplemented diets on growth, survival, body composition and hepatic enzymes activity of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAIR 2021; 9 (3) :71-80
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-730-fa.html

جمعه ریتا، چیت ساز حسین، اکرمی رضا. تاثیر آنتوسیانین کاسبرگ چای ترش بر عملکرد رشد،بازماندگی،ترکیبات مغذی بدن و فعالیت برخی آنزیم های کبدی ماهی قزل آلای رنگین کمان(Oncorhynchus mkiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (3) :71-80

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-730-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691