این مطالعه با هدف بررسی تأثیر گنجاندن سطوح مختلف مکمل آنزیمی خارجی ناتوزایمپلاس بر عملکرد رشد، ترکیب بدن و میزان بازماندگی بچه فیلماهی پرورشی (H.huso) انجام گرفت. بچهماهیان (210 قطعه، با تراکم 17 قطعه به ازای هر تانک و وزن اولیه 30 گرم) به طور کاملاً تصادفی در تانکهای 150 لیتری توزیع و در چهار تیمار (هر کدام در سه تکرار) شامل سطوح صفر، 2، 5 و 10 درصد از مولتی آنزیم ترکیبی ناتوزایمپلاس در جیره به مدت 8 هفته تغذیه شدند. نتایج نشان داد که میزان بازماندگی بچهماهیان در محدوده 95-83 درصد قرار گرفت و تفاوت معناداری بین تیمارها دیده شد. بالاترین میزان افزایش وزن بدن در ماهیان تغذیه شده با 2 درصد آنزیم همراه با اختلافات معنادار با سایر گروهها مشاهده شد. ضریب رشد ویژه در محدوده از 96/1 (10 درصد آنزیم) تا32/2 (2 درصد آنزیم) متفاوت بود. ضریب تبدیل غذایی، میزان کارآیی پروتئین و نرخ رشد روزانه به صورت معناداری در تیمارهای حاوی آنزیم بیشتر از گروه شاهد بود و بهترین عملکرد در سطح 2 درصد گنجاندن آنزیم به دست آمد. بیشترین میزان پروتئین لاشه (5/69 درصد) در تیمار 2 درصد آنزیم دیده شد. بر اساس نتایج و نظر به بهبود عملکرد رشد و میزان بازماندگی در بچه فیلماهیان پرورشی، افزودن 2 درصد مکمل آنزیمی ناتوزایمپلاس در جیره پیشنهاد گردید.
Panahi Sahebi H, Esmaeili Fereidouni A, Oraji H, Keramat Amirkolaei A. Influence of supplementary Natuzyme plus enzyme in the diet on growth performance, body biochemical composition and survival rate of beluga (Huso huso) juveniles. JAIR 2018; 6 (4) :85-96 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-487-fa.html