[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 143-154 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف ویتامین‌های C و E بر شاخص‌های رشد و بازماندگی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758
مجید محمدنژاد*، علی رحیمی، رضا اکرمی
چکیده:   (153 مشاهده)
اثرات مثبت ویتامین‌های C و E در رشد ماهی در مطالعات مختلف ثابت شده است. در این تحقیق تأثیر سطوح مختلف ویتامین‌های C و E بر شاخص‌های رشد و بازماندگی ماهی کپور (C. carpio) با استفاده از 9 جیره غذایی شامل ترکیبی از 0، 200 و 400 میلی‌گرم در کیلوگرم ویتامین C و ویتامین E  در سه تکرار به مدت 6 هفته انجام پذیرفت. تعداد 270 قطعه بچه ماهی کپور با متوسط وزن 29/12 گرم پس از دو هفته سازگاری با شرایط جدید  به 27 تانک پرورشی معرفی گردید. نتایج نشان داد که بین گروههای مورد بررسی از نظر میزان وزن و طول بدن ، ضریب تبدیل غذایی (FCR)، ضریب رشد ویژه (SGR)، رشد روزانه (GR)، درصد افزایش وزن بدن (BWI)، ضریب چاقی (CF) و بازماندگی اختلاف معنی‌دار آماری وجود دارد. بیشترین میانگین طول و وزن بدن ماهیان کپور در جیره غذایی حاوی C400+E400 میلی‌گرم در کیلوگرم غذا و کمترین مقدار در ماهیانی که در جیره آنها از هیچکدام از ویتامین­ها استفاده نشد (گروه کنترل) به‌دست آمد. همچنین نتایج نشان داد که بهترین میزان FCR، SGR، BWI، GR و CF در گروه حاوی C400+E400 می‌باشد. ضمن اینکه نتایج نشان داد با افزایش مقدار ویتامین­ها به جیره  بازماندگی ماهیان کپور افزایش یافته است. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که افزودن ویتامین به میزان C400+E400 میلی گرم در کیلوگرم جیره غذایی باعث بهترین میزان رشد و بازماندگی در بچه ماهیان کپور می‌گردد.
واژه‌های کلیدی: C. carpio، ویتامین، رشد، بقا
متن کامل [PDF 398 kb]   (47 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۱۰/۳ | پذیرش: ۱۳۹۸/۱/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۸/۷/۲۰
فهرست منابع
1. Arab N., Rajabi Islami H. 2015. Effects of dietary ascorbic acid on growth performance, body composition and some immunological parameters of Caspian brown trout, Salmo trutta caspius. Journal of the World Aquaculture Society, 46: 505–518.
2. Dabrowski K. 1992. Ascobat concentration in fish ontogeny. Journal of Fish Biology, 40: 273-280.
3. Falahatkar B., Soltani M., Abtahi B., Kalbassi M. R., Pourkazemi M., Kasemi M. 2006. Effects of vitamin C on some growth parameters, survival and hepatosomatic index in juvenile cultured beluga, Huso huso. Pajouhesh & Sazandegi, 72: 98-103. (In Persian).
4. Faramarzi M. 2012. Effect of Dietary Vitamin C on Growth and Feeding Parameters, Carcass Composition and Survival Rate of Common Carp (Cyprinus carpio). Global Veterinaria, 8: 507-510.
5. Halver J.E. 2002. The vitamins. In Halver J.E., Hardy R.W. (Eds.). Fish Nutrition. Academic Press, San Diego, CA, USA, pp: 61-141.
6. Ishibashi Y., Kato K., Ikeda S., Murata O., Nasu T., Kumai H. 1992. Effect of dietary ascorbic acid on tolerance to intermittent hypoxic stress in Japanese Parrot fish. Nippon Suisan Gakk, 58: 2147 2152.
7. Keefe T. 2001. Ascorbic acid and stable ascorbate esters as sources of vitamin C in Aquaculture Feeds. ASA Technical Bulletin, 48: 1-9.
8. Khara H., Sayyadborani M., Sayyadborani M. 2016. Effects of α-Tocopherol (vitamin E) and Ascorbic Acid (Vitamin C) and Their Combination on Growth, Survival and Some Haematological and Immunological Parameters of Caspian Brown Trout, Salmo Trutta Caspius juveniles. Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences, 16: 385-393.
9. Lim C., Lovell R.T. 1978. Pathology of vitamin C deficiency syndrome in channel catfish, Ictalurus punctatus. Nutrition, 108: 1137-1146.
10. Merchie G., Lavens P., Dhert Ph., Dehasque M., Nelis H., De-Leenheer A., Sorgeloos P. 1996. Dietary ascorbic acid requirements during the hatchery production of turbot larvae. Journal of Fish Biology, 49: 573–583.
11. Miar A., Matinfar A., Shamsae M., Soltani M. 2013. Effects of Different Dietary Vitamin C and E Levels on Growth Performance and Hematological Parameters in Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss). World Journal of Fish and Marine Sciences, 5 (2): 220-226.
12. Mohammad Nejad Shamoushaki M., Ebrahimi Kh. 2015. Effect of starvation and compensatory growth on some blood serum biochemical factors in Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758). Iranian Journal of Biological Sciences, 9(4): 93-100. (In Persian).
13. Mohammad Nejad Shamoushaki M., Mazini M. 2013. Effect of starvation and compensatory growth with Saccharomyces cerevisiae on growth and survival of Cyprinus carpio (Linnaeus, 1758). Journal of Aquatic Animals and Fisheries, 4(14): 35-41. (In Persian).
14. Nakagawa H., Sato M., Gatlin D.M. 2007. Dietary Supplements for the health and quality of cultured fish. CRC press. USA. 220P.
15. National Research Council (NRC). 1993. Nutrient Requirements of Fish. National Academy Press Washington, DC, USA. 114P.
16. Rahimi M., Sudagar M., Ouraji H., Hosseini S. A., Taghizadeh V. 2012. The effect of vitamin C on growth performance, survival rate, hematological parameters and response to heat stress in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Journal of Veterinary Research, 4 (67): 373-380. (In Persian).
17. Safarpour Amlashi A., Falahatkar B., Sattari M., Tolouei Gilani M.H. 2011. Effect of dietary vitamin E on growth, muscle composition, hematological and immunological parameters of sub-yearling beluga Huso huso L. Fish & Shellfish Immunology, 30: 807-814.
18. Sandnes K., Hansen T., Killie J.E.A., Waagbb R. 1990. Ascorbate-2-sulfate as a dietary vitamin C source for Atlantic salmon Salmo salar L. growth, bioactivity, haematology and haemoral immune response. Fish Physiology Biochemistry, 8: 419-427.
19. Sato M., Kondo T., Yashinaka R., Ikeda S. 1982. Effect of dietary ascorbic acid levels on collagen formation in Rainbow trout. Bulletin of the Japanese Society of Scientific Fisheries, 48: 553-556.
20. Shokrollahi S., Taghizadeh V., Imanpoor M.R. 2014. The effect of diets supplemented with different levels of vitamins (C and E) on growth indices of Flower horn (Cichlosoma sp.). Journal of Animal Environment, 6(2):75-81. (In Persian).
21. Tatina M., Taati R., Bahmani M., Soltani M., Gharibkhani M. 2012. The effect of different levels of vitamins C and E on the growth indices and survival in farmed sterlet (Acipenser ruthenus). Iranian Scientific Fisheries Journal, 21(1): 1-12. (In Persian).
22. Vosoughi Gh., Mostajir B. 2006. Freshwater fish. Tehran University Press, Tehran, Iran. 317P. (In Persian).
23. Wedemeyer G. 1969. Stress-induced ascorbic acid depletion and cortisol production in two salmonid fishes. Journal of Physiology and Biochemistry, 29: 1247-1251.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Nejad M, Rahimi A, Akrami R. The impact of different levels of vitamins C and E on growth and survival of carp (Cyprinus carpio). JAIR. 2019; 7 (3) :143-154
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-562-fa.html

محمدنژاد مجید، رحیمی علی، اکرمی رضا. تأثیر سطوح مختلف ویتامین‌های C و E بر شاخص‌های رشد و بازماندگی ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758 . نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (3) :143-154

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-562-fa.html



دوره 7، شماره 3 - ( پاییز 98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4006