[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 61-84 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین سطح مناسب پروتئین جیره ‌غذایی بچه‌ ماهیان کپور‌ معمولی (Cyprinus carpio) بر اساس برخی از پارامترهای رشد، خون و بیوشیمیایی سرم در سیستم بیوفلوک
مهسا محمودی خوش دره گی*، عبدالمجید حاجی مرادلو، بهروز دستار
چکیده:   (107 مشاهده)

مطالعه­ی حاضر با هدف تعیین سطح مناسب پروتئین جیره غذایی بچه ماهی کپور معمولی بر پایه فناوری بیوفلوک (Biofloc technology: BFT) انجام گردید. آزمایش بر اساس 4 تیمار بیوفلوکی (BFT) و یک تیمار شاهد (CW) و هر تیمار با سه تکرار طراحی شد. تعداد 450 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزن 8/0±17 گرم در 15 تانک فایبرگلاسی ذخیره­سازی شدند. ماهیان در تیمارهای بیوفلوکی با جیره­های حاوی 23، 27، 31 و 35 درصد پروتئین خام تغذیه شدند. ملاس چغندر قند به عنوان ماده کربنی جهت توسعه بیوفلوک به آنها اضافه شد. در گروه شاهد، با آب شفاف و بدون بیوفلوک، بچه ماهیان از جیره با 35% پروتئین خام تغذیه شدند. با توجه به نتایج بدست آمده، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه، رشد روزانه و ضریب بازدهی پروتئین در تیمار 31%-BFT و 27%-BFT بطور معنی­داری از سایر تیمارها بالاتر بود (05/0 P<). میزان پروتئین جیره اثر معنی داری روی برخی از پارامترهای خون و بیوشیمیایی سرم (گلبولهای قرمز، گلبولهای سفید، هماتوکریت و هموگلوبین، پروتئین کل، آلبومین) در تیمارهای بیوفلوکی داشت و مقادیر آنها در تیمار 35%-BFT و 31%-BFT بطور معنی­داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0P<). نتایج این تحقیق نشان داد که وقتی بچه ماهی کپور معمولی در سیستم بیوفلوک پرورش می­یابد، سطح پروتئین جیره می­تواند از 35% به 27% کاهش یابد بدون اینکه اثری روی نرخ بقا، رشد، ضریب تبدیل غذایی و برخی پارامترهای خون و بیوشیمیایی سرم خون داشته باشد که نشان می­دهد بیوفلوک توسعه یافته می­تواند به تغذیه پروتئینی و سلامت فیزیولوژیکی ماهی کپور معمولی کمک کند.

واژه‌های کلیدی: کپور معمولی (Cyprinus carpio)، سیستم بیوفلوک، عملکرد رشد، پروتئین جیره، پارامترهای خونی
متن کامل [PDF 593 kb]   (55 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۶/۲/۱۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۳/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۸/۲/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi Khoshdarehgi M, Haji Moradloo A, Dastar B. Determining the appropriate level of protein in diet of Cyprinus carpio fry based on some parameters of growth, blood and serum biochemistry in biofloc system. JAIR. 2019; 7 (1) :61-84
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-482-fa.html

محمودی خوش دره گی مهسا، حاجی مرادلو عبدالمجید، دستار بهروز. تعیین سطح مناسب پروتئین جیره ‌غذایی بچه‌ ماهیان کپور‌ معمولی (Cyprinus carpio) بر اساس برخی از پارامترهای رشد، خون و بیوشیمیایی سرم در سیستم بیوفلوک. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (1) :61-84

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-482-fa.html



دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 3920