[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 1 - ( 7-1397 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 104-91 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی پروفایل اسید های چرب و اسیدهای‌آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی، عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870 , Rutilus caspicus)
رودابه روفچایی* ، حسین حسینی فر ، علیرضا میرزاجانی ، صاحبعلی قربانی
چکیده:   (3849 مشاهده)

کلمه­ی خزری ) (Rutilus caspicus به عنوان یک گونه جدید جهت افزایش تنوع گونه های پرورش کشور مطرح می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات بکارگیری سطوح مختلف عصاره گاماریده بر غذا گیری، شاخص­های رشدو مقاومت بچه ماهی کلمه می­باشد. برای انجام این آزمایش، عصاره گاماریده بعد از بررسی پروفایل اسید های چرب و اسیدهای آمینه با آب مقطر در دو غلظت
(۱:۲۵و۱:۵۰) مخلوط شد و به میزان دو درصد به غذای دستی قبل از هر بار غذادهی اسپری شده و در کنار تیمار کنترل، هر یک در سه تکرار بررسی گردید. آزمایش در تانک­های ۱۰۰ لیتری با حجم آبگیری ۸۰ لیتر انجام گرفت. ۲۰ عدد بچه ماهی به وزن
 ۳/۰ ±۳/۴ گرم درون مخازن ذخیره سازی گردید. ماهی­ها روزانه ۳ وعده تا حد سیری کامل بمدت ۸ هفته تغذیه شدند. میزان سرعت غذاگیری و تاثیر عصاره بر مطبوعیت غذا در ۱۵ دقیقه اول تغذیه محاسبه گردید. همچنین در پایان دوره شاخص­های رشد (وزن نهایی، افزایش وزن بدن، نرخ رشد ویژه، فاکتور وضعیت، ضریب تبدیل غذایی) و بازماندگی در برابر تنش شوری (۱۵ گرم بر لیتر) تعیین گردید. نتایج نشان داد در بچه ماهی­های تغذیه شده با جیره های حاوی عصاره گاماریده بطور معنی داری فاکتورهای رشد و میزان غذا گیری بهبود یافت (۰۵/۰P<)، اگر چه این اختلاف بین دو ‌غلظت (۱:۲۵ و ۱:۵۰) عصاره گاماریده معنی دار نبود (۰۵/۰P>). همچنین نتایج تنش شوری نشان داد که بازماندگی بچه ماهیان تغذیه شده با عصاره پس از ۷۲ ساعت بطور معنی داری افزایش یافته است (۰۵/۰P<). نتایج مطالعه حاضر موید این امر است که عصاره گاماریده با افزایش مطبوعیت غذایی و بخاطر داشتن پروفایل اسید چرب و اسید آمینه مناسب می­تواند سبب بهبو د غذاگیری، عملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش شود.

واژه‌های کلیدی: کلمه‌ی خزری، عصاره گاماریده، فاکتور رشد، اسیدآمینه، اسید چرب، تنش شوری
متن کامل [PDF 656 kb]   (995 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/28 | پذیرش: 1396/6/9 | انتشار: 1397/7/24
فهرست منابع
1. AOAC. 1990. Official Methods of Analyses, 15th edition. Association of Official Analytical ChemistsInc. Arlington VA. USA. Aquaculture, 181: 115–126.
2. Akrami R., Barati M., Chitsaz M. 2010. Mannan oligosaccharide prebiotic effect on growth, body composition and Resistance to salinity stress in Caspian roach (Rutilus rutilus). Journal of Marine Biology, 11: 12-20. (In Persian).
3. Correia A.D., Costa M.H., Luis O.J., Livingstone D.R. 2003. Age–related changes in antioxidant enzyme activites, fatty acid composition and lipid peroxidation in whole body Gammarus locusta (Crustacean, Amphipoda). Journal of Experimental Marine Biology and Ecology, 289: 83-101.
4. Dabrowski K., 2001. Ascorbic acid in aquatic organisms Status and Perspectives. CRC Press, USA. pp: 33-48.
5. Darvish Bastami K., Sudagar M., Imanpour M.R., Taheri S.A. 2008. The effects of different levels of Daphnia and Artemia extract as attractant on feed intake and growth performance of Beluga (Huso huso Linnaeus 1758). Juvenile Iranian Scientific Fisheries Journal, 17: 35-45. (In Persian).
6. Gordon Bell J., Sargent J.R. 2003. Nutrition Arachidonic acid in aquaculture feeds: current status and future opportunities. Aquaculture, 218: 491–499.
7. Graney R.L, Giesy J.P. 1986. Effects of long-term exposure to pentachlorophenol on the free amino acid pool and energy reserves of the freshwater amphipod Gammarus Pseudolimnaeus bousfield (Crustacea, amphipoda). Ecotoxicology and Environmental Safety, 12: 233-251.
8. Hoseinifar S.H., Khalili M., Khoshbavar Rostami H., Esteban A. 20013. Dietary galactooligosaccharide affects intestinal microbiota, stress resistance, and performance of Caspian roach (Rutilus rutilus) fry. Fish and Shellfish Immunology, 35: 1416-1420.
9. Ishimaru Y., Okada S., Naito H., Toshitada N., Yasuoka A., Matsumoto I., Abe Keiko. 2005. Two families of candidate taste receptors in fishes. Mechanisms of Development, 122: 1310–1321.
10. Kaivan Shokoh S., Kalbasi M. 2009. Genetic diversity of marine fish Iranian roach using RAPD markers. Modern Genetics, 4: 41-46.
11. Kasumyan A.O. 2002. Taste Preference in Fish. Ichthyology, 41: 88-128.
12. Kasumyan A.O., Doving K. 2003. Taste preferences in fishes. Fish and fisheries, 4:289–347.
13. Kasumyan A.O., Nikolaeva E.V. 1997. Taste preferences in the Guppy Poecilia reticulate (Cyprinodontiformes). Journal of Ichthyology, 37: 696-703.
14. Kasumyan A.O., Prokopova O.M. 2001. Taste preferences and the dynamics of behavioral taste response in the Tench Tinca tinca (Cyprinidae). Journal of Ichthyology, 41: 640–653.
15. Koprucu K., Ozdemir Y. 2005. Apparent digestibility of selected feed ingredients for Nile tilapia, Oreochromis niliticus. Aquaculture, 250: 308-316.
16. Koven W., Anholt R.V., Barr Y., Lutzky S., Ben-Atia I.,Nixon O., Ron B., Tandler A. 2003. The effect of dietary arachidonic acid (20:4n-6) on growth, survival and resistance to handling stress in gilthead seabream (Sparus aurata) larvae. Aquaculture, 228: 307– 320.
17. Koven W., Barr Y., Lutzky S., Ben-Atia I., Weiss R., Harel M., Behrens P., Tandler A. 2001. The effect of dietary arachidonic acid (20:4n-6) on growth, survival and resistance to handling stress n gilthead seabream (Sparus aurata) larvae. Aquaculture, 193: 107-122.
18. Li P., Mai K., Trushenski J., Wu G. 2008. New developments in fish amino acid nutrition: towards functional and environmentally oriented aquafeed. Amino Acids, 37: 43-53.
19. Li P., Yin Y., Li D., Kim W.K., Wu G. 2007. Amino acids and immune function. British Journal of Nutrition, 98: 237–252.
20. Mearns K.J., Ellingsen O.F., Doving K.B., Helmer S. 1987. Feeding behaviour in adult rainbow trout and Atlantic salmon parr, elicited by chemical fractions and mixture of compounds identified in shrimp extract. Aquaculture, 64: 47-63.
21. Nouri G., Jafari V., Ghorbani R., Goli S.h. 2014. White fish taste preference and behavior using different concentrations of free amino acids. Journal of Fisheries, Iranian Journal of Natural Resources, 67: 123-136. (In Persian).
22. Piri, H. 2010. Reviews breeding roach (Rutilus rutilus caspicus) in earthen ponds with fresh and brackish waters. Fisheries Research Project Organization, 120P. (In Persian).
23. Salze G., Mclean E., Schwarz M.H. and Craig S.R. 2008. Dietary mannan oligosaccharide enhances salinity tolerance and gut development of larval cobia. Aquaculture, 174: 148-152.
24. Soleimani N, Hoseinifar S.H, Merrifield D.L., Barati M., Abadi Z.H. 2012. Dietary supplementation of fructooligosaccharide (FOS) improves the innate immune response, stress resistance, digestive enzyme activities and growth performance of Caspian roach (Rutilus rutilus) fry. Fish and Shellfish Immunology, 32: 316-21.
25. Sudagar M., Salehi M., Keivanloo V.S. 2013. Effects of Goldfish (Carassius auratus) and Roach (Rutilus rutilus) extracts on the growth indexes and survival rate of Beluga (Huso huso Linnaeus 1758) fingerlings. Scientific Journal of Animal Science, 2: 234-241. (In Persian).
26. Sudagar M., Keivanloo S., Baghaei F. 2011. Effects of gammarus extracts on food acceptability, growth and survival rate of juvenile Persian sturgeon (Acipenser percicus). Journal of Animal Environment, 4:13-20. (In Persian).
27. Thompson K.D., Tantner M.F., Henderson R.J. 1996. Effects of dietary (n-3) and (n-6) polyunsaturated fatty acid ratio on the immune response of Atlantic salmon, Salmo salar L. Aquaculture Nutrition, 2: 21-31.
28. Velez S., Hubbard J., Hardege E. 2007. The contribution of amino acids to the odour of a prey species in the Senegalese sole (Solea solea). Aquaculture, 265: 336-342.
29. Wahli T.,verlhae V.,Girling P.,Gabaudan J., Abescher C. 2003. Influence of dietary vitamin C on the wound healing process in rainbow trout Oncorhynchus mykiss. Aquaculture, 225: 371-386.
30. Wang X., kim K.W., Bai S.C., Huh M.D., Cho B.Y. 2003.effect of the different levels of dietary vitamin C on growth and tissue ascorbic acid changes in parrot fish Oplegnathus fasciatuse. Aquaculture, 215: 203-211.
31. Yavari L., Shabanpoor N., Heidari B. 2010. The optimum conditions for reproduction and growth of the Caspian Sea Gammarus (Pontogammarous meoticus). Iranian Scientific Fisheries Journal, 19: 141-50. (In Persian).
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rufchaie R, Hoseinifar H, Mirzajni A, Ghorbani S. Evaluation of amino acids and fatty acids profiles of gammaridae extracts and its effects on Feed acceptability, utilization, growth performance and salinity stress resistance in Caspian roach (Rutilus caspicus, Yakovlev, 1870) fingerlings. JAIR 2018; 6 (1) :91-104
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-401-fa.html

روفچایی رودابه، حسینی فر حسین، میرزاجانی علیرضا، قربانی صاحبعلی. بررسی پروفایل اسید های چرب و اسیدهای‌آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی، عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870 , Rutilus caspicus). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1397; 6 (1) :91-104

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-401-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 1 - ( 7-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4657