[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 50-41 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات روغن زیتون و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بر اسیدهای چرب لاشه، جیره و ماندگاری غذای تاسماهی ایرانی جوان (Acipenser persicus)
اسماعیل حسین نیا* ، حسین خارا ، مسعود فرخ روز ، ایوب یوسفی جوردهی ، ذبیح اله پژند ، علیرضا عاشوری ، فاطمه فداکار
چکیده:   (67 مشاهده)
این تحقیق با هدف تعیین اثرات فیزیولوژیک آنتی­اکسیدان­های طبیعی روغن زیتون و مصنوعی بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بر اسیدهای چرب جیره و لاشه و تعیین شاخص­های ماندگاری جیره (TVN و پراکسید) در تاسماهی ایرانی (Acipenser persicus) پرورشی انجام شد. ۳۱۵ عدد ماهی با وزن اولیه ۰۲/۰± ۱۰۸ گرم انتخاب و در هفت تیمار ذخیره­سازی شدند. سه تیمار جیره با غلظت­های ۱، ۳ و ۵ درصد از روغن زیتون و سه تیمار دیگر با غلظت­های ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ میلی­گرم در کیلوگرم جیره از BHT و تیمار شاهد بدون روغن زیتون و BHT، و هر تیمار با سه تکرار به مدت دو ماه به ماهیان تغذیه شد. نتایج نشان داد سطوح اسیدهای چرب جیره­های غذایی حاوی روغن زیتون و لاشه ماهیانی که از این جیره­ها استفاده کردند، نسبت به جیره­های غذایی حاوی  BHTو ماهیان تغذیه شده با آن اختلاف معنی­داری داشتند (05/ 0 > p). جیره­های غذایی حاوی ۱% و 3% روغن زیتون، ماندگاری بیشتری داشتند. میزان TVN در همه تیمارها نسبت به شاهد کاهش یافت. کمترین میزانTVN  به ترتیب در تیمارهای ۱ و ۲ (38/0 ± 9/56 و 23/0 ± 8/59 میلی­اکی والان در 100 گرم) مشاهده گردید (05/ 0 > p). کمترین میزان پراکسید به ترتیب در تیمارهای 1 و 4 (17/0 ± 8/6 و 21/0 ± 23/7 میلی­اکی والان در 1000 گرم) مشاهده گردید که به طور معنی­داری کمتر از شاهد و سایر تیمارها بود (05/ 0 > p). به طور کلی، افزودن آنتی­اکسیدان طبیعی روغن زیتون با غلظت­های 1 و 3 درصد به جیره باعث افزایش ماندگاری جیره غذایی و حفظ کیفیت لاشه تاسماهی ایرانی در مقایسه با جیره حاوی بوتیل هیدروکسی تولوئن گردید و افزودن آن به جیره توصیه می­گردد.
 
واژه‌های کلیدی: روغن زیتون، بوتیل هیدروکسی تولوئن، اسید چرب، ماندگاری غذا، تاسماهی ایرانی
متن کامل [PDF 1282 kb]   (7 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/5/22 | پذیرش: 1403/7/26 | انتشار: 1404/4/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinnia E, Khara H, Faroukhrooz M, Yousefi Jourdehi A, Pajand Z, Ashouri A et al . The Effects of Olive Oil and Butyl Hydroxytoluene (BHT) on the Fatty Acids of the Diet and Carcass and the Shelf Life of Juvenile Persian sturgeon (Acipenser persicus). JAIR 2024; 12 (3) :41-50
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-900-fa.html

حسین نیا اسماعیل، خارا حسین، فرخ روز مسعود، یوسفی جوردهی ایوب، پژند ذبیح اله، عاشوری علیرضا و همکاران.. اثرات روغن زیتون و بوتیل هیدروکسی تولوئن (BHT) بر اسیدهای چرب لاشه، جیره و ماندگاری غذای تاسماهی ایرانی جوان (Acipenser persicus). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1403; 12 (3) :41-50

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-900-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710