با هدف بررسی امکانات و رفع موانع و مشکلات تولیدکنندگان ماهیان زینتی از طریق طراحی پرسشنامه الکترونیکی اطلاعات بصورت آنلاین جمع آوری شد. نتایج 66 کارگاه بررسی شده کشور نشان داد بهطور متوسط در هر کارگاه، 14گونه ماهی زینتی آب شیرین تولید میشود و 10 درصد کارگاهها بالای 25 گونه آب شیرین در هر کارگاه تولید داشتند که به طور متوسط 9 گونه آن تخمگذار بودند. بر اساس آزمون فریدمن به ترتیب غذای بیومار، تترا، و تروپیکال در بین انواع برندهای وارداتی در کشور بیشترین تقاضا و میزان رضایت را داشتند. غذای زنده مصرفی غالب در این صنعت آرتمیا میباشد که از مهمترین چالشهای آرتمیا در ایران قیمت بالای آن با 2/66% و میزان درصد هچ پایین آن با 5/58% گزارش شد. حدود نیمی از تولیدکنندگان جهت رفع مشکلات خود روابطی با دانشگاهها و سازمان شیلات ایران نداشتند. از جمله دلایل مراجعه به دانشگاه جهت رفع مشکل بیماری ماهیان، افزایش ضریب تکثیر و پس از آن بهبود کیفیت آب و پساب بود. جهت راهکارهای بهداشت و درمان، الویت اصلی تولیدکنندگان مشورت با سایر تولیدکنندگان و مراجعه به مقالات و منابع علمی بود. بر اساس نتایج حاصل از آزمون کایدو ، محدودیت آبی و کنترل کیفی آب، کیفیت غذای تولید داخلی، تامین نیروی انسانی متخصص و کارگر ماهر، کمبود کمکهای اعتباری و تسهیلات بانکی، کمبود خوراک مناسب و قیمت تمام شده، عدم تشکیل شورای صنفی، افزایش قیمت نهاده ها، ارز و کمبود فضای پرورش ماهی به میزان خیلی زیادی بر این صنعت در ایران تاثیر گذاشته است.