[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) ::
جلد 12 شماره 1 صفحات 70-61 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر جایگزینی پروتئین هیدرولیز شده با پودر ماهی بر فراسنجه‌‌های بیوشیمیایی سرم خون و سیستم ایمنی بچه فیل ماهی پرورشی
علی حسین پور زلتی* ، حسین آدینه ، جلیل جلیل‌پور رودکلی
چکیده:   (790 مشاهده)
در مطالعه حاضر، تاثیر جایگزینی سطوح مختلف پروتئین هیدرولیز شده با پودر ماهی بر ترکیبات بیوشیمیایی سرم خون و سیستم ایمنی بچه فیل‌ماهی به مدت 48 روز بررسی شد. در این پژوهش، ۷۵۰ قطعه بچه فیل‌ماهی با وزن اولیه 5/0± 3 گرم به طور تصادفی در ۵ گروه آزمایشی شامل گروه شاهد (بدون پروتئین هیدرولیز شده)، ۳ تیمار با سطوح مختلف جایگزینی پروتئین هیدرولیز شده با پودر ماهی (تیمارهای 1، 2 و 3 به ترتیب 2.75، 5.5 و 8.25 درصد) و تیمار 4 کنترل مثبت (غذای تجاری) توزیع شدند. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان گلوکز در بین گروه‌های آزمایشی اختلاف معنی‌داری داشت (P<0.05)، به‌طوری‌که میزان گلوکز گروه شاهد از سایر تیمارها بیشتر بود. براساس نتایج این مطالعه، بیشترین میزان پروتئین و چربی کل مربوط به تیمار ۲ بود که با سایر گروه‌ها اختلاف معنی‌داری داشت (P<0.05). از نظر آنزیم‌های کبدی آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP) اختلاف معنی‌داری بین گروه‌های آزمایشی مشاهده نشد (P>0.05). نتایج این پژوهش نشان داد که میزان کلسترول در بین تمام گروه‌های آزمایشی اختلاف معنی‌داری نداشت (P>0.05). در شاخص‌های ایمنی، میزان ایمنوگلوبولین کل در تیمار ۲ به‌طور معنی‌داری از سایر گروه‌ها (به استثناء تیمار 3) بیشتر بود (P<0.05). همچنین، نتایج نشان داد که در میزان لیزوزیم بین گروه شاهد با تیمارهای 1، 3 و ۴ اختلاف معنی‌داری مشاهده نشد (P>0.05). در این شاخص، تیمار ۲ با بیشترین میزان با سایر گروه‌های آزمایشی اختلاف معنی‌دار داشت (P<0.05). میزان فعالیت ایمنوگلوبولین M (IgM) و کمپلمان جایگزین (ACH50) در تمامی گروه‌های آزمایشی اختلاف معنی‌دار نداشت (P>0.05). در مجموع، با توجه به نتایج این مطالعه، جایگزینی در سطوح 2.75 تا 5.5 درصد پروتئین هیدرولیزشده، در بیشتر شاخص‌های بیوشیمیایی خون و ایمنی بچه فیل ماهیان عملکرد بهتری نسبت به گروه شاهد نشان داد.
واژه‌های کلیدی: پروتئین هیدرولیز شده، فیل‌ماهی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی سرم، آنزیم‌های کبدی، ایمنی
متن کامل [PDF 957 kb]   (112 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/1/12 | پذیرش: 1403/5/14 | انتشار: 1403/7/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseinpour Zelaty A, Adineh H, Jalilpour rodaky J. Effects of replacing fishmeal with hydrolyzed protein on blood serum biochemical parameters and immune system of cultured beluga (Huso huso) fry. JAIR 2024; 12 (1) :61-70
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-890-fa.html

حسین پور زلتی علی، آدینه حسین، جلیل‌پور رودکلی جلیل. تأثیر جایگزینی پروتئین هیدرولیز شده با پودر ماهی بر فراسنجه‌‌های بیوشیمیایی سرم خون و سیستم ایمنی بچه فیل ماهی پرورشی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1403; 12 (1) :61-70

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-890-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691