این تحقیق به منظور بررسی اثر افزودن نمک و باکتریBacillus subtilis (IS02) به جیرهغذایی بر بقاء، پاسخ کورتیزول و شاخصهای آنتیاکسیدانی بچهماهی نورس کپور دریایی، Cyprinuscarpio، در مواجهه با تنش شوری انجام شد. بچهماهی کپور (میانگین 1/0 ± 1/1گرم) به مدت 15 روز با جیرههای غذایی حاوی 5 و 10 درصد نمک یا 108 × 5/2 و 109 × 5/2 کلنی گرم (cfu/g) پروبیوتیک تغذیه و سپس به طور مستقیم به آب لبشور با غلظت 13 گرم بر لیتر منتقل و پس از 3 و 10 روز نمونهگیری شدند. بقاء در همه تیمارها بالای 96 درصد بود. میزان کورتیزول پایه و پس از تنش شوری در تیمارهای پروبیوتیکی به طور معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود. فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای پروبیوتیکی بالاتر از سایر تیمارها بود. جیره های غذایی اثر معنی داری بر فعالیت کاتالاز نداشتند. بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از B. subtilisدر جیره غذایی میتواند باعث کاهش استرس و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در بچه ماهی کپور نورس شود.
Hoseini S M, hoseinifar S H, Ghelichpour1 M, Aghaei Moghaddam A, Gharavi B, Aghili S M, et al . Effect of adding salt and Bacillus subtilis to diet on cortisol response and antioxidant indices of wild common carp fry, Cyprinus carpio under salinity stress. JAIR 2023; 11 (4) :1-9 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-885-fa.html
حسینی سید مرتضی، حسینی فر سید حسین، قلیچ پور ملیکا، اقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز، عقیلی سیدمحمود، و همکاران.. اثر افزودن نمک و باکتری Bacillus subtilis به جیره غذایی بر پاسخ کورتیزول و شاخصهای آنتی اکسیدانی بچه ماهی کپور دریایی Cyprinus carpio در مواجه با تنش شوری. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (4) :1-9