[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) ::
جلد 11 شماره 4 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن نمک و باکتری Bacillus subtilis به جیره غذایی بر پاسخ کورتیزول و شاخص‌های آنتی اکسیدانی بچه ماهی کپور دریایی Cyprinus carpio در مواجه با تنش شوری
سید مرتضی حسینی ، سید حسین حسینی فر* ، ملیکا قلیچ پور ، عباسعلی اقایی مقدم ، بهروز قره وی ، سیدمحمود عقیلی ، عیسی شریف پور ، محمود حافظیه ، محمدرضا فایضی
چکیده:   (743 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی اثر افزودن نمک و باکتریBacillus subtilis (IS02)   به جیره­غذایی بر بقاء، پاسخ کورتیزول و شاخص­های آنتی­اکسیدانی بچه­ماهی نورس کپور دریایی، Cyprinus carpio، در مواجهه با تنش شوری انجام شد. بچه­ماهی کپور (میانگین 1/0 ± 1/1گرم) به مدت 15 روز با جیره­های غذایی حاوی 5 و 10 درصد نمک یا 108 × 5/2 و 109 × 5/2 کلنی گرم (cfu/g) پروبیوتیک تغذیه و سپس به طور مستقیم به آب لب­شور با غلظت 13 گرم بر لیتر منتقل و پس از 3 و 10 روز نمونه­گیری شدند. بقاء در همه تیمارها بالای 96 درصد بود. میزان کورتیزول پایه و پس از تنش شوری در تیمارهای پروبیوتیکی به طور معنی داری کمتر از سایر تیمارها بود. فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در تیمارهای پروبیوتیکی بالاتر از سایر تیمارها بود. جیره های غذایی اثر معنی داری بر فعالیت کاتالاز نداشتند. بر اساس نتایج این تحقیق، استفاده از B. subtilis در جیره غذایی می­تواند باعث کاهش استرس و افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی در بچه ماهی کپور نورس شود.
واژه‌های کلیدی: استرس، بازسازی ذخایر، شوری، جیره غذایی، پروبیوتیک، نمک
متن کامل [PDF 1421 kb]   (127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/30 | پذیرش: 1402/10/24 | انتشار: 1402/10/29
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, hoseinifar S H, Ghelichpour1 M, Aghaei Moghaddam A, Gharavi B, Aghili S M, et al . Effect of adding salt and Bacillus subtilis to diet on cortisol response and antioxidant indices of wild common carp fry, Cyprinus carpio under salinity stress. JAIR 2023; 11 (4) :1-10
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-885-fa.html

حسینی سید مرتضی، حسینی فر سید حسین، قلیچ پور ملیکا، اقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز، عقیلی سیدمحمود، و همکاران.. اثر افزودن نمک و باکتری Bacillus subtilis به جیره غذایی بر پاسخ کورتیزول و شاخص‌های آنتی اکسیدانی بچه ماهی کپور دریایی Cyprinus carpio در مواجه با تنش شوری. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (4) :1-10

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-885-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4652