[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) ::
جلد 11 شماره 2 صفحات 64-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر پودر گلبرگ زعفران (Crocus Sativus) بر عملکرد رشد و برخی فاکتورهای ایمنی موکوس پوست ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
مریم طلا* ، سجاد پورمظفر
چکیده:   (486 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر، بررسی پتانسیل استفاده از پودر گلبرگ زعفران بر عملکرد رشد و پارامتر­های ایمنی‌ ذاتی موکوس بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان بود. بدین منظور، تعداد 600 قطعه بچه­ماهی قزل­آلای رنگین­کمان با میانگین وزن 19/0 ± 6/6 گرم به­طور تصادفی در چهار گروه آزمایشی توزیع و به مدت 8 هفته با جیره­های حاوی غلظت­های 0، 5/0، 1 و 2 درصد پودر خام گلبرگ زعفران تغذیه شدند. نتایج نشان داد تغذیه بچه­ماهیان قزل­آلای رنگین­کمان با جیره حاوی 5/0 درصد پودر گلبرگ زعفران منجر به بهبود معنی­داری در شاخص­های رشد شامل افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و ضریب چاقی در مقایسه با گروه شاهد شد. در­حالی­که، غلظت­های بالاتر (5/1 و 2 درصد) تاثیر معنی­داری بر عملکرد رشد ماهی نداشت. آنالیز شاخص­های ایمنی ذاتی موکوس پوست نیز نشان داد که فعالیت آنزیم لیزوزیم با افزایش غلظت پودر گلبرگ زعفران در جیره افزایش یافت، به­طوری­که بالاترین میزان شاخص فوق در تیمار­های تغذیه­شده با جیره حاوی 2 درصد پودر گلبرگ زعفران مشاهد شد. همچنین بالاترین میزان فعالیت همآگلوتیناسیون و فعالیت ضد­باکتریایی در برابر دو باکتری بیماری­زای رایج در آبزی­پروری شامل باکتری یرسینیا روکری و آئروموناس هیدروفیلا نیز مربوط به تیمار تغذیه­شده با جیره حاوی 2 درصد پودر گلبرگ زعفران بود. بنابراین، گلبرگ زعفران به ویژه در غلظت 5/0 درصد امکان استفاده به عنوان یک محرک رشد و  سیستم ایمنی با منشا طبیعی، ارزان قیمت، موثر و سازگار با محیط زیست در مزارع پرورش ماهی قزل­آلای رنگین­کمان جهت ارتقا سطح سلامت آبزی و افزایش مقاومت در برابر عفونت­های باکتریایی شایع از جمله بیماری­های دهان قرمزی و سپتی سمی هموراژیک باکتریایی را دارد.
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: ایمنی، رشد، قزل‌آلای رنگین‌کمان، گلبرگ زعفران، موکوس
متن کامل [PDF 1177 kb]   (127 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/6/5 | پذیرش: 1402/7/19 | انتشار: 1402/9/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tala M, Pormozaffar S. Effect of saffron (Crocus Sativus) petal powder on growth performance and some epidermal mucus immune parameters in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). JAIR 2023; 11 (2) : 7
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-870-fa.html

طلا مریم، پورمظفر سجاد. تاثیر پودر گلبرگ زعفران (Crocus Sativus) بر عملکرد رشد و برخی فاکتورهای ایمنی موکوس پوست ماهی قزل‌آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (2) :53-64

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-870-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 2 - ( تابستان 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660