[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 3، شماره 2 - ( 6-1394 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 68-59 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی زنجبیل (Zingiber officinale) بر برخی باکتری های بیماری زای آبزیان
طیبه اسدی ، نسیم زنگویی* ، سید محمد موسوی ، وحید یاوری ، زیبا بتوندی
چکیده:   (5101 مشاهده)

وقوع بیماری ها یک فاکتور محدود کننده در مزارع پرورش ماهی محسوب می شود. تعداد زیادی از گیاهان به عنوان گیاهان دارویی سنتی برای درمان و کنترل بیماری ها به کار می رود. یکی از این گیاهان زنجبیل است. در این مطالعه اثرات ضد باکتریایی عصاره الکلی گیاه زنجبیل بر شش باکتری شاخص گرم مثبت و گرم منفی Vibrio alginolyticus، Vibrio parahemolyticus، Micrococcus luteus، Staphylococcus epidermicus، Bacillus cereus و Stereptococcus zoo epidermicus بررسی شد. عصاره گیری از ریزوم گیاه زنجبیل توسط اتانول 80 درجه در آزمایشگاه انجام گرفت. برای ارزیابی اثرات ضد میکروبی عصاره زنجبیل، تست انتشار در آگار به روش دیسک بر باکتری های مورد مطالعه انجام پذیرفت. حداقل غلظت مهاری (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC)، توسط روش رقیق سازی سریالی و با استفاده از محیط کشت مایع در میکروپلیت های 96 خانه ای تعیین گردید. نتایج نشان داد که عصاره الکلی زنجبیل بر رشد و همچنین کشندگی تمامی سویه های باکتریایی مورد اشاره اثر داشت. بیشترین اثر باکتری کشی و بازدارندگی از رشد، بر باکتری V. alginolyticus و کمترین اثر بر باکتری V. parahemolyticus مشاهده گردید.

واژه‌های کلیدی: Z. officinale، عصاره الکلی، باکتری، آبزیان
متن کامل [PDF 269 kb]   (3648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1393/8/24 | پذیرش: 1394/6/31 | انتشار: 1394/12/4
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asadi T, Zanguee N, Mousavi S M, Zakeri M, Batvandi Z. Antimicrobial effects of Alcoholic extract of Zingiber officinale on some pathogen bacteria of aquatic organisms. JAIR 2015; 3 (2) :59-68
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-82-fa.html

اسدی طیبه، زنگویی نسیم، موسوی سید محمد، یاوری وحید، بتوندی زیبا. اثرات ضد میکروبی عصاره الکلی زنجبیل (Zingiber officinale) بر برخی باکتری های بیماری زای آبزیان. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1394; 3 (2) :59-68

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-82-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( 6-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645