[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر شاخصهای رشد، فعالیت آنزیمهای گوارشی و فلور باکتریایی روده
سید مرتضی حسینی*، اسمعیل پقه، عباسعلی آقایی مقدم، فاطمه حسین پور دلاور، محمود حافظیه، منصور شریفیان
چکیده:   (129 مشاهده)
هدف از این تحقیق بررسی اثر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر شاخصهای رشد، فعالیت آنزیمهای گوارشی و فلور میکروبی دستگاه گوارش ماهی بود. به این منظور 4 جیره غذایی حاوی 0، 5، 10 و 20 گرم اسید لاکتیک در کیلوگرم جیره ساخته شد. 180 قطعه ماهی قزل آلای رنگین کمان با میانگین وزنی حدود 100 گرم در 12 مخزن پلاستیکی 150 لیتری ذخیره سازی شده و به مدت 8 هفته با هر یک از جیره های فوق تغذیه شدند (سه مخزن برای هر جیره) . نتایج نشان داد که اختلاف معنی­­داری در شاخصهای رشد و بقا بین تیمارهای مختلف وجود نداشت (05/0 P>). بیشترین میزان فعالیت آنزیم پپسین معده در سطح 10 و 20 گرم اسید لاکتیک در جیره مشاهده شد (05/0 P<). بیشترین فعالیت آنزیم آلفا آمیلاز  در سطح 10 گرم اسید لاکتیک در جیره مشاهده شد (05/0 P<). فعالیت لیپاز در تیمار شاهد و 10 گرم اسید لاکتیک در جیره مشابه و به طور معنی داری بالاتر از تیمارهای 5 و 20 گرم اسید لاکتیک در جیره بود (05/0 P<). فعالیت پروتئاز روده در تیمار 5 و 10 گرم اسید لاکتیک در جیره نسبت به تمیار شاهد بالاتر بود و بالاترین فعالیت مربوط به 10 گرم اسید لاکتیک بود (05/0 P<). تیمار 20 گرم اسید لاکتیک در جیره، فعالیت پروتئاز پایین تری نسبت به تیمار شاهد داشت (05/0 P<). بیشترین تعداد کل باکتری­های روده­ای در سطح 5 و 10 گرم اسید لاکتیک در جیره مشاهده شد (05/0 P<). تعداد باکتریهای اسید لاکتیک روده در تیمارهای اسید لاکتیک به طور معنی داری از تیمار شاهد بیشتر بود (05/0 P<). بالاترین تعداد باکتری های اسید لاکتیک در تیمار 10 گرم اسید لاکتیک در جیره مشاهده شد (05/0 P<). بر اساس نتایج، افزودن اسید لاکتیک به جیره قزل آلای رنگین کمان اثری بر رشد ندارد، اگرچه منجر به افزایش فعالیت آنزیمهای گوارشی می شود. با این حال، افزودن 10 گرم در کیلوگرم اسید لاکتیک در جیره منجر به افزایش باکتریهای اسید لاکیتیک روده ماهی می شود که می تواند باعث افزایش ایمنی ماهی شود.
 
واژه‌های کلیدی: تغذیه، جیره غذایی، اسید آلی، پرورش، دستگاه گوارش
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/11/22 | پذیرش: 1401/1/28 | انتشار: 1401/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Pagheh E, Aghaei Moghaddam A, Hosseinpour Delavar F, Hafezieh M, Sharifian M. The effect lactic acid supplementation in diet of rainbow trout on growth parameters, activity of digestive enzymes and intestinal bacterial flora. JAIR. 2022; 10 (2) :31-40
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-808-fa.html

حسینی سید مرتضی، پقه اسمعیل، آقایی مقدم عباسعلی، حسین پور دلاور فاطمه، حافظیه محمود، شریفیان منصور. اثر افزودن اسید لاکتیک به جیره غذایی قزل آلای رنگین کمان بر شاخصهای رشد، فعالیت آنزیمهای گوارشی و فلور باکتریایی روده. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1401; 10 (2) :40-31

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-808-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( تابستان 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4447