[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 70-61 برگشت به فهرست نسخه ها
کارایی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس در بهبود عملکرد بافتی‌کبد ماهی‌کپور معمولی(Cyprinus carpio) در معرض سطوح تحت کشنده نانو نقره
مهرداد مرادی ، علی اکبر هدایتی* ، سمیه نمرودی ، سید حسین حسینی فر ، دارا باقری
چکیده:   (1443 مشاهده)
با توجه به نو ظهور بودن فناوری نانو و عدم آگاهی کافی از خطرات احتمالی این ذرات از یک سو و اثرات مفید پروبیوتیک‏ها بر آبزیان از سوی دیگر، در این تحقیق به بررسی اثر آلاینده های نانو نقره به‌همراه پروبیوتیک باکتریایی لاکتوباسیلوس به عنوان مکمل غذایی بر برخی از شاخص های کبدی در ماهی کپور معمولی پرداخته شد. ماهیان تحت شش تیمار آزمایشی قرار گرفتند و پس از 42 روز تغذیه با پروبیوتیک بر اساس آزمون سمیت کشنده و تحت کشنده بر اساس روش استاندارد OECD به ترتیب به  مدت 4 و 10 روز به همراه آداپتاسیون در مجاورت نانونقره قرار گرفتند. در پایان آزمون سمیت تحت کشنده از ماهیان نمونه های بافت کبد استحصال شده و شاخص­های هیستوپاتولوژی کبدی بررسی گردید. نانو نقره به تنهایی سبب بروز ناهنجاری­های ساختاری شامل تغییر شکل­ابری و نکروز، خونریزی، تورم وآب­آوردگی و­ هم­چنین جانبی شدن هسته درکبد بود. پروبیوتیک به تنهایی مقدار این عارضه ها را به شدت کاهش داد. همچنین استفاده ترکیبی پروبیوتیک و نانونقره با وجود اینکه با افزایش خونریزش همراه بود، ایمنی غیراختصاصی را در ماهی کپور معمولی تحریک نمود و دیگرعارضه های کبدی را بهبود ببخشد.
واژه‌های کلیدی: ایمنی، مکمل غذایی، نانوتکنولوژی، فیزیولوژی
متن کامل [PDF 1221 kb]   (328 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/25 | پذیرش: 1400/8/10 | انتشار: 1401/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

moradi M, hedayati A, namroodi S, hoseinifar S H, bagheri D. The efficiency of probiotic Lactobacillus for improving of liver function in common carp (Cyprinus carpio) exposed to sub-lethal levels of nano silver. JAIR 2022; 10 (1) :61-70
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-762-fa.html

مرادی مهرداد، هدایتی علی اکبر، نمرودی سمیه، حسینی فر سید حسین، باقری دارا. کارایی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس در بهبود عملکرد بافتی‌کبد ماهی‌کپور معمولی(Cyprinus carpio) در معرض سطوح تحت کشنده نانو نقره. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1401; 10 (1) :61-70

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-762-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691