[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر سطوح مختلف قلیائیت آب بر شاخص‌های رشد، آنالیز لاشه و پارامترهای خونی ماهی سفید انگشت قد (Rutilus frisii, Kamensky, 1901)
مینا جباری ، محمدکاظم خالصی ، سارا حق پرست* ، سهراب کوهستان اسکندری
چکیده:   (2240 مشاهده)
هدف از این پژوهش بررسی اثر سطوح مختلف قلیائیت بر شاخص­های رشد، آنالیز لاشه و پارامترهای خونی ماهی سفید انگشت قد بود. ماهیان مورد آزمایش در پنج سطح مختلف قلیائیت شامل آب سالن (شاهد) با قلیائیت 250 میلی­گرم در لیتر، 50 درصد آب مقطر + 50 درصد آب سالن با قلیائیت 110 میلی­گرم در لیتر، آب سالن + 10 گرم بیکربنات سدیم با قلیائیت 350 میلی­گرم در لیتر، آب سالن + 20 گرم بیکربنات سدیم با قلیائیت 450 میلی­گرم در لیتر، و آب سالن + 30 گرم بیکربنات سدیم با قلیائیت 550 میلی­گرم در لیتر به مدت 8 هفته و در سه تکرار پرورش داده شدند. نتایج مطالعه حاضر نشان داد با افزایش غلظت جوش‌شیرین، مقادیر pH، شوری، EC و TDS در آب افزایش یافت. با افزایش غلظت جوش‌شیرین، مقادیر آمونیاک و نیترات آب بالا رفت و کمترین میزان آمونیاک و نیترات به ترتیب در تیمار حاوی (mg/lCaco3 110) و تیمارهای فاقد جوش‌شیرین ثبت گردید. همزمان با افزایش قلیائیت ناشی از جوش‌شیرین، مقادیر گلوکز خون و کورتیزول سرم به طور معنی­داری افزایش یافتند. تغییر در میزان قلیائیت آب سبب تغییرات معنی‌داری در شاخص‌های رشد و تغذیه بچه ماهیان نشد. با افزایش غلظت جوش ­شیرین، مقادیر هموگلوبین، هماتوکریت، گلبول قرمز و گلبول سفید خون افزایش معنی­داری یافت. نتایج حاصل از آنالیز ترکیب لاشه حاکی از اختلاف معنی­دار در بین تیمارهای مختلف بود. با توجه به عدم معنی­دار بودن اختلافات در بین تیمارهای مورد بررسی از لحاظ شاخص­های رشد، می­توان دریافت که این گونه با ارزش در آب­هایی با شرایط قلیائیت مشابه با پژوهش حاضر قابلیت پرورش دارد.
واژه‌های کلیدی: قلیائیت، بهبود رشد، آنالیز لاشه، فراسنجه‌های خونی، ماهی سفید
متن کامل [PDF 841 kb]   (533 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/27 | پذیرش: 1400/6/8 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jabari M, Khalesi M K, Haghparast S, Kohestan Eskandari S. Effects of different water alkalinity levels on water properties, growth indices and hematological parameters of the Caspian Kutum fingerlings (Rutilus frisii, Kamensky, 1901). JAIR 2021; 9 (3) :1-10
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-751-fa.html

جباری مینا، خالصی محمدکاظم، حق پرست سارا، کوهستان اسکندری سهراب. تأثیر سطوح مختلف قلیائیت آب بر شاخص‌های رشد، آنالیز لاشه و پارامترهای خونی ماهی سفید انگشت قد (Rutilus frisii, Kamensky, 1901). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (3) :1-10

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-751-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691