اینمطالعهباهدفبررسیشاخصهایغذایی ماهی گارا (Garra rufa)، در رودخانه قشلاق سنندج، از رودخانه های استان کردستان انجام شد. نمونه برداری بصورت فصلی طی فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال 1397 با استفاده از الکتروشوکر و ساچوک به قطر چشمه 20 میلیمتر صورت گرفت. جهتآنالیزرژیمغذایی، 40 نمونه از گونه Garra rufaموردبررسیقرارگرفت. ایننمونه هادردامنهطولی 56 تا 137 میلیمتر و دامنه وزنی بین 5/2 تا 37 گرم قرار داشتند. میزان شاخصطولنسبیروده (RLG)دراینگونهبطورمیانگین 25/2±22/8 می باشد که کهگیاهخواربودن(پریفیتونخوار)آنرا مشخصمیکند.میزانشاخصگاستروسوماتیک (GaSI)بطور میانگین 28/5±67/11، میزان شاخص فاکتور وضعیت (K)، 23/0 ± 35/1، شاخص خالی بودن روده(CV)،10، همچنین با توجه به درصد فراوانی گروههایغذاییدرمحیطودستگاهگوارشماهیمشاهدهگردیدکهاینماهیجهتتغذیه به ترتیب تمایلبیشتریبهجنسهایNitzschia ،Gomphonema ،Amphora،Cocconeis ،RhabdodermaوDiatomaدارد و ارجحترین آیتمهای غذایی در طول فصول نمونهبرداری برای این ماهی میباشند و جنسOcillatoriaبا مقدار 8/0-کمترین اولویت را به خود اختصاص داد. از میان آیتمهای غذایی شناسایی شده در دستگاه گوارش این ماهی، جنسهای پریفیتونیCocconeis،Cymbella،Diatoma،Gomphonema ،Melosira،Nitzschia،Synedra وNaviculaبعنوان غذای اصلی، جنسهای Cyclotella، Pediastrum،Stephanodiscus،Cymatopleura ،Gyrosigma،Gloeotrichia وSpirulinaبه عنوان غذای اتفاقی و آیتمهایAmphora،Chlorella،Cosmarium، Ocillatoria،Rhabdoderma وScenedesmusبعنوان غذای فرعی مصرف شده بود.
Barmar M, Mohammadi H, Zadmajid V, Ghaderi E. Diet and feeding indices of Garra rufa Heckel, 1843 in Gheshlagh River, Kurdistan Province. JAIR 2021; 9 (2) :61-70 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-723-fa.html
برمر مهدی، محمدی حبیب الله، زادمجید وحید، قادری ادریس. بررسی شاخصهای تغذیهای ماهی گارا (Garra rufa) در رودخانه قشلاق سنندج، استان کردستان. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (2) :61-70