[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 70-61 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شاخص‌های تغذیه‌ای ماهی گارا (Garra rufa) در رودخانه قشلاق سنندج، استان کردستان
مهدی برمر ، حبیب الله محمدی* ، وحید زادمجید ، ادریس قادری
چکیده:   (2455 مشاهده)
این مطالعه با هدف بررسیشاخص­های غذایی ماهی گارا (Garra rufaدر رودخانه قشلاق سنندج، از رودخانه ­های استان کردستان انجام شد. نمونه ­برداری بصورت فصلی طی فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان سال 1397 با استفاده از الکتروشوکر و ساچوک به قطر چشمه 20 میلی­متر صورت گرفت. جهت آنالیز رژیم غذایی، 40 نمونه از گونه Garra rufa مورد بررسی قرار گرفت. این نمونه­ ها در دامنه طولی 56 تا 137 میلی­متر و دامنه وزنی بین 5/2 تا 37 گرم قرار داشتند. میزان شاخص طول نسبی روده (RLG) در این گونه بطور میانگین 25/2±22/8 می­ باشد که که گیاهخوار بودن (پریفیتون خوار) آن را مشخص می­کند. میزان شاخص گاستروسوماتیک (GaSI) بطور میانگین 28/5±67/11، میزان شاخص فاکتور وضعیت (K)، 23/0 ± 35/1، شاخص خالی بودن روده (CV 10، همچنین با توجه به درصد فراوانی گروه­های غذایی در محیط و دستگاه گوارش ماهی مشاهده گردید که این ماهی جهت تغذیه به ترتیب تمایل بیشتری به جنس­هایNitzschia ،Gomphonema ،Amphora ،Cocconeis ،Rhabdoderma  وDiatoma  دارد و ارجح­ترین آیتم­های غذایی در طول فصول نمونه‌برداری برای این ماهی می­باشند و جنس Ocillatoria با مقدار 8/0- کمترین اولویت را به خود اختصاص داد. از میان آیتم‌های غذایی شناسایی شده در دستگاه گوارش این ماهی، جنس‌های پریفیتونیCocconeis ،Cymbella ، Diatoma،Gomphonema ، Melosira،Nitzschia ،Synedra  و Navicula بعنوان غذای اصلی، جنس‌های Cyclotella، Pediastrum ،Stephanodiscus ،Cymatopleura ،Gyrosigma،Gloeotrichia  وSpirulina  به عنوان غذای اتفاقی و آیتم­هایAmphora ،Chlorella ، Cosmarium، Ocillatoria، Rhabdoderma وScenedesmus  بعنوان غذای فرعی مصرف شده بود.
واژه‌های کلیدی: شاخص های تغذیه ای، ماهی گارا Garra rufa، رودخانه قشلاق، استان کردستان
متن کامل [PDF 911 kb]   (588 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/6/26 | پذیرش: 1400/1/21 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barmar M, Mohammadi H, Zadmajid V, Ghaderi E. Diet and feeding indices of Garra rufa Heckel, 1843 in Gheshlagh River, Kurdistan Province. JAIR 2021; 9 (2) :61-70
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-723-fa.html

برمر مهدی، محمدی حبیب الله، زادمجید وحید، قادری ادریس. بررسی شاخص‌های تغذیه‌ای ماهی گارا (Garra rufa) در رودخانه قشلاق سنندج، استان کردستان. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (2) :61-70

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-723-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4691