مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات درجه حرارتهای مختلف آّب و نرخهای غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی لاشه، شاخصهای خونی و ترکیبات بیوشیمیایی خون ماهی سی باس آسیایی (Latescalcarifer) انجام شد. در این آزمایش سه سطح درجه حرارت 20، 27 و 33 درجه سانتیگراد و دو نرخ غذادهی بیومس (5/2 درصد) و سیری در 6 تیمار با سه تکرار به مدت 6 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 8 قطعه ماهی سی باس با میانگین وزنی 24/0±55/99 گرم به صورت تصادفی به تانکهای با آبگیری 200 لیتری منتقل و غذادهی ماهیان با استفاده از غذای کنسانتره تجاری انجام شد. در پایان دوره آزمایش عملکرد رشد، شاخصهای خونی و ترکیبات شیمیایی لاشه ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. نتایج این برسی نشان داد نرخ غذادهی بیومس (5/2 درصد) و سیری تاثیر معنیداری بر عملکرد رشد و تغذیه این ماهی ندارند (05/0<P). با این حال سطوح مختلف درجه حرارت تاثیر معنیداری بر این شاخصها نشان دادند (05/0>P). میانگین وزن نهایی ماهیان پرورش یافته در درجه حرارت 33 درجه و تغذیه شده در سطح بیومس نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود، هر چند این اختلاف نسبت به گروه نگهداری شده در درجه حرارت 27 درجه و تغذیه شده در حد سیری اختلاف معنیداری نشان نداد. در بین پارامترهای خون شناسی اندازهگیری شده فقط تعداد گلبولهای قرمز تغییرات معنیداری را در بین تیمارها نشان داد (05/0>P). برخی از ترکیبات بیوشیمیایی خونی اندازهگیری شده مثل تریگلیسیرید، گلوکز و کلسترول به طور معنیداری تحت تاثیر درجه حرارت آب و نرخهای غذادهی قرار گرفتند (05/0>P). فعالیت آنزیمهای کبدی در پلاسمای ماهیان پرورش یافته در تیمارهای مختلف اختلاف معنیداری نداشتند (05/0<P). میزان پروتئین و چربی لاشه ماهیان با افزایش درجه حرارت افزایش یافت، به طوریکه گروه نگهداری شده در درجه حرارت 33 درجه سانتیگراد بالاترین مقدار این ترکیبات شیمیایی را داشتند (05/0P<). در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد درجه حرارتهای بالای 27 درجه برای پرورش این گونه بهینهتر بوده و نرخهای غذادهی بیومس و سیری در این محدوده درجه حرارتی تاثیر قابل ملاحظهای بر عملکرد رشد و سلامتی این ماهی ندارد.
naserfard I, sotoudeh E, oujifard A, morshedi V, hamedi S. EFFECTS OF DIFFERENT TEMPERATURE AND FEEDING RATE ON GROWTH PERFORMANCE, BODY COMPOSITION AND BLOOD PARAMETERS OF ASIAN SEA BASS (LATES CALCARIFER). JAIR 2021; 9 (3) :61-70 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-711-fa.html
ناصری فرد ایمان، ستوده ابراهیم، اوجی فرد امین، مرشدی وحید، حامدی شیرین. اثرات متقابل درجه حرارت و نرخهای مختلف غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (3) :61-70