[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 70-61 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات متقابل درجه حرارت و نرخهای مختلف غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer)
ایمان ناصری فرد ، ابراهیم ستوده ، امین اوجی فرد ، وحید مرشدی* ، شیرین حامدی
چکیده:   (1903 مشاهده)
مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات درجه حرارت­های مختلف آّب و نرخ­های غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی لاشه، شاخص­های خونی و ترکیبات بیوشیمیایی خون ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) انجام شد. در این آزمایش سه سطح درجه حرارت 20، 27 و 33 درجه سانتی­گراد و دو نرخ غذادهی بیومس (5/2 درصد) و سیری در 6 تیمار با سه تکرار به مدت 6 هفته مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 8 قطعه ماهی سی باس با میانگین وزنی 24/0±55/99 گرم به صورت تصادفی به تانک­های با آبگیری  200 لیتری منتقل و غذادهی ماهیان با استفاده از غذای کنسانتره تجاری انجام شد. در پایان دوره آزمایش عملکرد رشد، شاخص­های خونی و ترکیبات شیمیایی لاشه ماهیان مورد سنجش قرار گرفت. نتایج این برسی نشان داد نرخ غذادهی بیومس (5/2 درصد) و سیری تاثیر معنی­داری بر عملکرد رشد و تغذیه این ماهی ندارند (05/0<P). با این حال سطوح مختلف درجه حرارت تاثیر معنی­داری بر این شاخص­ها نشان دادند (05/0>P). میانگین وزن نهایی ماهیان پرورش یافته در درجه حرارت 33 درجه و تغذیه شده در سطح بیومس نسبت به سایر تیمارها بالاتر بود، هر چند این اختلاف نسبت به گروه نگهداری شده در درجه حرارت 27 درجه و تغذیه شده در حد سیری اختلاف معنی­داری نشان نداد. در بین پارامترهای خون­ شناسی اندازه‏گیری شده فقط تعداد گلبول‏های قرمز تغییرات معنی‏داری را در بین تیمارها نشان داد (05/0>P). برخی از ترکیبات بیوشیمیایی خونی اندازه­گیری شده مثل تری­گلیسیرید، گلوکز و کلسترول به طور معنی­داری تحت تاثیر درجه حرارت آب و نرخ­های غذادهی قرار گرفتند (05/0>P). فعالیت آنزیم­های کبدی در پلاسمای ماهیان پرورش یافته در تیمارهای مختلف اختلاف معنی­داری نداشتند (05/0<P). میزان پروتئین و چربی لاشه ماهیان با افزایش درجه حرارت افزایش یافت، به طوریکه گروه نگهداری شده در درجه حرارت 33 درجه سانتیگراد بالاترین مقدار این ترکیبات شیمیایی را داشتند (05/0P<). در مجموع نتایج این مطالعه نشان داد درجه حرارت­های بالای 27 درجه برای پرورش این گونه بهینه­تر بوده و نرخ­های غذادهی بیومس و سیری در این محدوده درجه حرارتی تاثیر قابل ملاحظه­ای بر عملکرد رشد و سلامتی این ماهی ندارد.
واژه‌های کلیدی: درجه حرارت، نرخ غذادهی، عملکرد رشد، سی باس آسیایی، خلیج فارس
متن کامل [PDF 993 kb]   (538 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/4/22 | پذیرش: 1399/10/14 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

naserfard I, sotoudeh E, oujifard A, morshedi V, hamedi S. EFFECTS OF DIFFERENT TEMPERATURE AND FEEDING RATE ON GROWTH PERFORMANCE, BODY COMPOSITION AND BLOOD PARAMETERS OF ASIAN SEA BASS (LATES CALCARIFER). JAIR 2021; 9 (3) :61-70
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-711-fa.html

ناصری فرد ایمان، ستوده ابراهیم، اوجی فرد امین، مرشدی وحید، حامدی شیرین. اثرات متقابل درجه حرارت و نرخهای مختلف غذادهی بر عملکرد رشد، ترکیب شیمیایی بدن و فاکتورهای خونی ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (3) :61-70

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-711-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.18 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4691