[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۲ ) ::
جلد ۱۱ شماره ۱ صفحات ۵۹-۵۱ برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به آب مخازن پرورشی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)بر نرخ تفریخ، جذب کیسه زرده و برخی شاخص های رشد تا مرحله انگشت قدی
معصومه ماچانلو ، عبدالمجید حاجی مرادلو* ، علی حاجی بگلو ، سیدحسین حسینی فر ، علی جافرنوده
چکیده:   (۸۲۸ مشاهده)
تاکنون تلاش­های متعددی در راستای افزایش تولید آبزیان از طریق اثرگذاری بر رشد و کاهش تلفات به وسیله افزودنی­های مختلف خوراکی صورت گرفته است اما مطالعات پیرامون تاثیر این افزودنی­ها به طور مستقیم به آب محدود می­باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC 1637 به آب مخازن پرورشی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان بر نرخ تفریخ، جذب کیسه­­زرده و برخی شاخص­های رشد طی مراحل تخم­چشم­زده تا بچه­ماهی بود. این بررسی در سه بخش: بخش اول (روز 1 تا 7)، بخش دوم (روز 1 تا 20) و بخش سوم (روز 1 تا 60)،  با افزودن غلظت­های­ 106 و CFU/mL 107 باکتری به آب با یک گروه شاهد انجام شد. نتایج بخش اول و دوم نشان داد نرخ و طول دوره تفریخ درکلیه گروه­های آزمایشی تحت تجویز باکتری با شاهد اختلاف معنی­دار داشت و مدت زمان جذب­کیسه­زرده در بین تیمارهای هر دو بخش که تحت غلظت­های 106 و CFU/mL 107 ­بودند، به­طور معنی­داری کوتاه­تر از شاهد بود (05/0>P). در بخش سوم آزمایش، شاخص­های وزن، طول، ضریب­تبدیل­غذایی، درصد افزایش­وزن­بدن، ضریب رشدویژه و ضریب چاقی در بین تیمارها اختلاف معنی­داری با شاهد نشان داد (05/0>P). در همه این شاخص­ها، بهترین نتایج در گروهی ثبت شد که در آن تخم­های­چشم­زده از روز 1 تا 60 تحت تیمار با غلظت CFU/mL 107  باکتری بودند؛ بهترین ضریب تبدیل­غذایی نیز در همین تیمار به ثبت رسید (05/0>P). در مجموع افزودن L.rhamnosus به آب مخازن پرورشی سبب بهبود عملکرد تفریخ و رشد در مراحل اولیه زندگی ماهی قزل­آلای رنگین­کمان شد و می­تواند آسان­ترین و موثرترین روش باشد.
شماره‌ی مقاله: ۶
واژه‌های کلیدی: ماهی قزل آلای رنگین کمان، پروبیوتیک، Lactobacillus rhamnosus، شاخص های رشد
متن کامل [PDF 1397 kb]   (۱۷۱ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/3/9 | پذیرش: 1399/4/29 | انتشار: 1402/9/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

machanlou M, hajimoradlou A, hajibeglou A, hoseini far S H, jafar nodeh A. Effect of adding Lactobacillus rhamnosus to the water on egg hatching, yolk sac absorption and some growth factors of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) up to fingerling stage. JAIR 2023; 11 (1) : 6
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-706-fa.html

ماچانلو معصومه، حاجی مرادلو عبدالمجید، حاجی بگلو علی، حسینی فر سیدحسین، جافرنوده علی. تاثیر افزودن Lactobacillus rhamnosus PTCC ۱۶۳۷ به آب مخازن پرورشی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)بر نرخ تفریخ، جذب کیسه زرده و برخی شاخص های رشد تا مرحله انگشت قدی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. ۱۴۰۲; ۱۱ (۱) :۵۱-۵۹

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-۱-۷۰۶-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.13 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4692