[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 8، شماره 4 - ( زمستان-99 1399 ) ::
جلد 8 شماره 4 صفحات 86-77 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مکمل سازی جیره با اسیدهای آمینه‌ ال-پرولین و ال-آلانین بر ایمنی، شاخص‌های خون‌شناسی و بازماندگی در مواجهه با تنش شوری در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
تقی تازیکی ، ولی اله جعفری* ، محمد مازندرانی ، سیدحسین حسینی فر
چکیده:   (2417 مشاهده)
استفاده از اسید­های آمینه آزاد در جیره غذایی ماهیان، به طور معمول باعث تغییر در رفتار غذایی شده و مصرف و کارایی بیشتر غذا را در پی خواهد داشت. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات سطوح مختلف اسید آمینه­ ال-پرولین و ال-آلانین  بر شاخص های خون­شناسی و بازماندگی مواجهه با تنش شوری در ماهی کپور معمولی می­باشد. به همین منظور تعداد 450 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با وزن متوسط (2/0±14 گرم) به طور تصادفی در 30 مخزن 300 لیتری توزیع شدند. ماهیان به مدت 60 روز با 10 تیمار غذایی (تیمار شاهد، سه تیمار پرولین (5/0، 1 و 5/1 درصد)، سه تیمار آلانین (5/0، 1 و 5/1 درصد ) و سه تیمار ترکیبی (25/0+25/0، 5/0+5/0، 75/0+75/0 درصد پرولین-آلانین) تغذیه شدند. جهت بررسی مقاومت بچه ماهیان در برابر تنش شوری، در انتهای دوره به مدت یک هفته در معرض شوری ppt 15 قرار گرفتند. بالاترین مقدار گلبول قرمز خون در تیمار ترکیبی 75/0+75/0 پرولین-آلانین مشاهده شد که با تیمارهای پرولین و تیمار 5/0 و 1 درصد آلانین تفاوت معنی­داری را نشان داد (P<0.05). مقدار گلبول سفید خون در تیمارهای ترکیبی و شاهد در بالاترین مقدار بود که با سایر تیمارها تفاوت معنی­داری داشت (P<0.05). مقدار هموگلوبین، هماتوکریت، لیزوزیم، ایمنوگلوبین، پروتئین کل و آنزیم های کبدی در تمام تیمارها تفاوت معنی­داری را نشان نداد (P>0.05). مقدار MCH در تیمار 1 درصد پرولین در بالاترین مقدار بود که تفاوت معنی­داری با تیمار ترکیبی 75/0+75/0 پرولین-آلانین داشت (P<0.05). مقدار MCV در تیمار ترکیبی 75/0+75/0پرولین-آلانین با سایر تیمارها تفاوت معنی­داری داشت. بالاترین مقدار لنفوسیت در تیمارهای ترکیبی 5/0+5/0، 75/0+75/0 پرولین-آلانین مشاهده شد. بالاترین مقدار نوتروفیل در تیمار 1 درصد پرولین مشاهد شد. در مقدار مونوسیت و ائوزینوفیل هم در بین تیمارها تفاوت معنی داری وجود داشت. همچنین بالاترین درصد بازماندگی در تیمارهای ترکیبی 75/0+75/0 و 5/0+5/0 پرولین-آلانین بدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنی­داری داشت. با توجه به نتایج فوق و وجود تفاوت معنی­دار در برخی از نتایج بدست آمده به نظر می­رسد دو اسیدآمینه ال-پرولین و ال-آلانین در سطح ترکیبی  5/0+5/0 درصد می­تواند در بهبود شاخص­های خون­شناسی و بازماندگی در بچه ماهی کپور معمولی موثر واقع شود.
 
واژه‌های کلیدی: اسید‌های آمینه آزاد، ماهی کپور معمولی، شاخص‌های خون‌شناسی، بازماندگی
متن کامل [PDF 1092 kb]   (523 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/8/8 | پذیرش: 1398/9/18 | انتشار: 1399/11/19
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

taziki T, jafari V O, mazandarani M, hosseini far S H. Effect of dietary supplementation with L-proline and L-alanine amino acids on immunity, hematological and survival in the face of salinity stress in common carp (Cyprinus carpio). JAIR 2021; 8 (4) :77-86
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-676-fa.html

تازیکی تقی، جعفری ولی اله، مازندرانی محمد، حسینی فر سیدحسین. اثر مکمل سازی جیره با اسیدهای آمینه‌ ال-پرولین و ال-آلانین بر ایمنی، شاخص‌های خون‌شناسی و بازماندگی در مواجهه با تنش شوری در ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (4) :77-86

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-676-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 4 - ( زمستان-99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645