[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 82-76 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر نانوذرات نقره بر رفتار غذایی چشایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) نسبت به بعضی اسیدهای آمینه
شیدا گلی ، ولی الله جعفری* ، حامد پاکنژاد ، الکساندر کاسومیان
چکیده:   (2140 مشاهده)
هدف از این مطالعه بررسی اثرات نانوذرات نقره بر پارامترهای رفتار غذایی چشایی از جمله شاخص جذابیت چشایی، کارایی صید و تعداد طعمه­های مصرف شده  در تاس ماهی­ ایرانی نسبت به بعضی اسیدهای آمینه بود. رفتار غذایی در ماهی­های گروه شاهد و ماهی­هایی که به مدت 21 روز در معرض سه غلظت 01/0، 005/0 و 001/0 میلی­گرم بر لیتر نانوذرات نقره قرار گرفته بودند، بررسی شد (هر گروه با 7 ماهی و 3 تکرار). سپس با استفاده از پلت­های آزمایشی حاوی اکسید کروم 3/0 درصد، آگار 2 درصد و  اسید آمینه­های مورد نظر (سرین، آرژنین، سیستئین، تیروزین، گلوتامیک اسید و آسپارتیک اسید) رفتار غذایی ماهی­ها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که غلظت­های 01/0 و 005/0 میلی­گرم بر لیتر نانوذرات نقره در هر شش آمینواسید و حتی در عصاره شیرونومید نیز تاثیر منفی و معنی­داری را بر شاخص جذابیت چشایی ایجاد کردند (05/0p<). همچنین هر سه غلظت از نانوذرات نقره در همه آمینواسیدها منجر به کاهش معنی­دار در مصرف طعمه­ها شدند (05/0p<). میزان کارایی صید نیز در هر سه غلظت از نانوذرات نقره در اسید آمینه­های سرین، آرژنین، سیستئین و تیروزین بصورت معنی­داری کمتر از گروه شاهد بود (05/0p<).  با توجه به اینکه حتی غلظت 001/0 میلی­گرم بر لیتر نانوذرات نقره نیز توانست بر رفتار غذایی تاس ماهی ایرانی تاثیر منفی داشته باشد. لذا توصیه می­شود قبل از رهاسازی پسماندهای حاوی نانوذرات نقره به محیط­های آبی مقدار آن در کمترین مقدار ممکن و یا در حد صفر باشد.
واژه‌های کلیدی: جذابیت چشایی، سیستم‌های حسی، سمیت نانوذرات نقره، تاس ماهی ایرانی، Acipenser persicus
متن کامل [PDF 914 kb]   (495 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/8/8 | پذیرش: 1397/10/15 | انتشار: 1399/7/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

goli S, jafari, paknejad, kasumyan A. The effect of silver nanoparticles on the taste feeding behavior of Acipenser persicus to some Amino acids. JAIR 2020; 8 (2) :76-82
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-624-fa.html

گلی شیدا، جعفری ولی الله، پاکنژاد حامد، کاسومیان الکساندر. تاثیر نانوذرات نقره بر رفتار غذایی چشایی تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) نسبت به بعضی اسیدهای آمینه. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (2) :76-82

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-624-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645