[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) ::
جلد 7 شماره 1 صفحات 46-31 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون) (Acipenser stellatus
فرزانه نوری* ، فاطمه جعفری ، ناصر آق ، امیر توکمه چی
چکیده:   (3645 مشاهده)
چکیده:
این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون ((Acipenser stellatus پس از تغذیه با سطوح مختلف لیستین ( منبع فسفولیپید ) انجام شد. ماهی­ها با میانگین وزن اولیه 06/0 ± 25/11 گرم با هفت تیمار غذایی حاوی پروتئین و چربی یکسان و سطوح مختلف   لسیتین سویا به عنوان منبع فسفولیپید شامل صفر، 1، 2، 4، 6، 8 و 10 درصد به مدت 11 هفته در سطح اشباع تغذیه شدند. نتایج نشان داد که استفاده از  لسیتین سویا تا سطوح 10 درصد در جیره این ماهی باعث افزایش معنی­داری در برخی از اسید­های چرب از جمله C18:2N6، SFA ، MUFA و n-6 HUFA در بدن ماهی شده است(05/0 < P). اما در میزان EPA و DHA  تفاوت معنی­دار مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشـان داد تجمـع چربـی در بافـت بـدن تحت تأثیر نوع و محتوای چربی جیره می باشد ولی بیشترین میزان چربی در ماهیان تغذیه شده با 6 درصد لسیتین دیده شد. فعالیت آنزیم لیپاز در روده  ماهی ازون برون با افزایش لیستین جیره تا 4-2 درصد افزایش یافت . بنابراین می توان نتیجه گرفت که افزودن لسیتین به میزان  6 و 4 درصد به­ترتیب سبب افزایش حداکثری اسید­های SFA،  MUFAو n-6 HUFA و فعالیت انزیم لیپاز در این ماهی در این محدوده وزنی می­گردد.
 
واژه‌های کلیدی: ماهی ازون برون، فسفولیپید، آنزیم لیپاز، چربی
متن کامل [PDF 473 kb]   (1548 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/4/3 | پذیرش: 1397/7/2 | انتشار: 1398/2/5
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Noori F, Jafari F, Agh N, Tukmechi A. Effects of different levels of phospholipids on fatty acid composition, body lipid content and lipase activity in stellate fish (Acipenser stellatus) stellatus). JAIR 2019; 7 (1) :31-46
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-606-fa.html

نوری فرزانه، جعفری فاطمه، آق ناصر، توکمه چی امیر. اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون) (Acipenser stellatus. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (1) :31-46

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-606-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 1 - ( فصل بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4691