[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ ) ::
جلد ۹ شماره ۱ صفحات ۸۰-۷۱ برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پروبیوتیک و پری بیوتیک های تجاری مولتی بهسیل و بهسام بر پارامترهای رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی عصاره بدن و مقاومت در برابر تنش های محیطی در نوزادان ماهی آمور (Ctenophryngodon idella)
سمیرا جعفریان* ، جواد قاسم زاده ، حجت الله جعفریان
چکیده:   (۲۵۹۷ مشاهده)

این تحقیق به منظور ارزیابی نقش محصولات پربیوتیکی (بهسام) و پروبیوتیکی (مولتی بهسیل) بر پارامترهای رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی عصاره بدن و مقاومت در برابر تنشهای محیطی در نوزادان ماهی آمور به مدت 45 روز انجام شد. در این مطالعه تعداد 350 قطعه نوزاد ماهی آمور با وزن اولیه (mg) 12/10±15/625  در یک طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار آزمایشی و سه تکرار (تعداد 50 قطعه در هر تکرار) شامل تیمار شاهد و سه سطح از محصولات تجاری بهسام و مولتی بهسیل ( mg.kg-1 400،200 و 600) مورد استفاده قرار گرفت. در پایان آزمایش نتایج حاصل نشان داد که پارامترهای رشد اندازه‌گیری شده ( شامل وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، ضریب رشد حرارتی، سرعت رشد وزنی، ضریب رشد روزانه، درصد بقاء) تفاوت معنی‌داری را بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد از خود نشان دادند (05/0P<). همچنین بین پارامترهای بیوشیمیایی عصاره بدن (شامل AST، ALT ،کورتیزول) نیز بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد اختلاف معنی‌داری مشاهده شد (05/0P<) درحالی‌که بین مقادیر ALP، گلوکز، پروتئین کل و لیزوزیم تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (05/0P>). اضافه نمودن بهسام و مولتی بهسیل به جیره غذایی همچنین باعث افزایش مقاومت لاروها در برابر تنشهای محیطی شد و تفاوت معنی‌داری بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد ثبت گردید (05/0P<). در مجموع نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از محصولات تجاری بهسام و مولتی بهسیل در پرورش اولیه نوزادان ماهی آمور تأثیرات مثبتی بر پارامترهای رشد و مقاومت در برابر تنشهای محیطی، و اثرات متفاوتی بر شاخصهای بیوشیمیایی عصاره بدن در این‌گونه دارد.

واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، پری بیوتیک، آمور، لارو، تنش
متن کامل [PDF 734 kb]   (۵۳۱ دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/2/2 | پذیرش: 1399/11/10 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafaryan S, Ghasemzadeh J, Jafaryan H. Effect of commercial prebiotic and probiotic of Behsam and Behsil on growth and immunity parameters in body extract of grass carp (Ctenophryngodon idella) fry and challenge test with stress. JAIR 2021; 9 (1) :71-80
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-474-fa.html

جعفریان سمیرا، قاسم زاده جواد، جعفریان حجت الله. تأثیر پروبیوتیک و پری بیوتیک های تجاری مولتی بهسیل و بهسام بر پارامترهای رشد، شاخص‌های بیوشیمیایی عصاره بدن و مقاومت در برابر تنش های محیطی در نوزادان ماهی آمور (Ctenophryngodon idella). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. ۱۴۰۰; ۹ (۱) :۷۱-۸۰

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-۱-۴۷۴-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4691