این تحقیق به منظور ارزیابی نقش محصولات پربیوتیکی (بهسام) و پروبیوتیکی (مولتی بهسیل) بر پارامترهای رشد، شاخصهای بیوشیمیایی عصاره بدن و مقاومت در برابر تنشهای محیطی در نوزادان ماهی آمور به مدت 45 روز انجام شد. در این مطالعه تعداد 350 قطعه نوزاد ماهی آمور با وزن اولیه (mg) 12/10±15/625 در یک طرح کاملا تصادفی با 7 تیمار آزمایشی و سه تکرار (تعداد 50 قطعه در هر تکرار) شامل تیمار شاهد و سه سطح از محصولات تجاری بهسام و مولتی بهسیل ( mg.kg-1 400،200 و 600) مورد استفاده قرار گرفت. در پایان آزمایش نتایج حاصل نشان داد که پارامترهای رشد اندازهگیری شده ( شامل وزن نهایی، نرخ رشد ویژه، ضریب رشد حرارتی، سرعت رشد وزنی، ضریب رشد روزانه، درصد بقاء) تفاوت معنیداری را بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد از خود نشان دادند (05/0P<). همچنین بین پارامترهای بیوشیمیایی عصاره بدن (شامل AST، ALT ،کورتیزول) نیز بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد اختلاف معنیداری مشاهده شد (05/0P<) درحالیکه بین مقادیر ALP، گلوکز، پروتئین کل و لیزوزیم تفاوت معنیداری وجود نداشت (05/0P>). اضافه نمودن بهسام و مولتی بهسیل به جیره غذایی همچنین باعث افزایش مقاومت لاروها در برابر تنشهای محیطی شد و تفاوت معنیداری بین تیمارهای آزمایشی و تیمار شاهد ثبت گردید (05/0P<). در مجموع نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از محصولات تجاری بهسام و مولتی بهسیل در پرورش اولیه نوزادان ماهی آمور تأثیرات مثبتی بر پارامترهای رشد و مقاومت در برابر تنشهای محیطی، و اثرات متفاوتی بر شاخصهای بیوشیمیایی عصاره بدن در اینگونه دارد.
Jafaryan S, Ghasemzadeh J, Jafaryan H. Effect of commercial prebiotic and probiotic of Behsam and Behsil on growth and immunity parameters in body extract of grass carp (Ctenophryngodon idella) fry and challenge test with stress. JAIR 2021; 9 (1) :71-80 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-474-fa.html
جعفریان سمیرا، قاسم زاده جواد، جعفریان حجت الله. تأثیر پروبیوتیک و پری بیوتیک های تجاری مولتی بهسیل و بهسام بر پارامترهای رشد، شاخصهای بیوشیمیایی عصاره بدن و مقاومت در برابر تنش های محیطی در نوزادان ماهی آمور (Ctenophryngodon idella). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. ۱۴۰۰; ۹ (۱) :۷۱-۸۰