[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) ::
جلد 6 شماره 3 صفحات 114-99 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر بذر استبرق (Calotropis procera) در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و میکروبیوتای روده
حمیدرضا احمدنیای مطلق* ، امید صفری
چکیده:   (3134 مشاهده)

مطالعه حاضر به‌منظور بررسی پتانسیل استفاده از پودر بذر گیاه استبرق (Calotropis procera) در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss) در پنج سطح 1، 2، 3، 4 و 5 درصد به‌علاوه شاهد (صفر درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. جهت انجام آزمایش 3600 قطعه بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (64/3 ± 5/11 گرم) در 18 عدد حوضچه تقسیم شدند و پس از یک دوره سازگاری دو هفته­ای به مدت 56 روز با شش جیره آزمایشی تغذیه شدند. شاخص‌های رشد، کبدی، امعاء و احشاء کارایی تغذیه به همراه ترکیب شیمیایی لاشه، بقا و ضریب تبدیل غذایی و میکروبیوتای روده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد افزایش میزان پودر بذر استبرق در جیره غذایی ماهیان تا سطح 4 درصد موجب افزایش معنی­دار رشد ویژه و تعداد باکتری­های اسیدلاکتیک روده نسبت به تیمار شاهد گردید (05/0P<). نسبت کارآئی پروتئین با افزایش سطح پودر بذر استبرق به میزان 3 تا 5 درصد تفاوت آماری معنی­داری را با تیمار شاهد نشان داد ولی تفاوت معنی­داری بین گروه­های آزمایشی وجود نداشت. همچنین میزان بقا، ضریب تبدیل غذایی، شاخص کبدی و شاخص امعا و احشا به ترتیب در تیمارهای دارای سطوح 2، 3، 4 و 5 درصد پودر بذر استبرق در بهترین وضعیت خود قرار گرفتند (05/0P<). نتایج نشان داد که استفاده از حداکثر 3 درصد پودر بذر استبرق به‌عنوان یک افزودنی غذایی گیاهی می‌تواند گزینه مناسبی جهت استفاده در جیره قزل آلای رنگین کمان باشد.

واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، پودر بذر استبرق، رشد، میکروبیوتای روده
متن کامل [PDF 249 kb]   (648 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/6/27 | پذیرش: 1396/1/20 | انتشار: 1397/12/19
فهرست منابع
1. Ahmadnia H.R. 2015. Effects of Lactobacillus rhamnosus and lactoferrin on gut microbiota, skin mucus and reproductive parameters in female Carassius auratus. Ph.D thesis, Gorgan University of Agricultural Science and Natural Resources. Gorgan, Iran. (In Persian).
2. Association of Official Analytical Chemists (AOAC). 2005. Official Methods of Analysis (16th edn). Washington, DC: Association of Official Analytical Chemists. Arlington, VA, USA. 771 P.
3. Bhosale S.V., Bhilave M.P., Nadaf S.B. 2010. Formulation of Fish Feed using Ingredients from Plant Sources. Research Journal of Agricultural Sciences, 1(3):284-287.
4. Citarasu T. 2010. Herbal biomedicines: a new opportunity for aquaculture industry. Aquaculture International, 18: 403-414.
5. Couto N., Wood J., Barber J. 2016. The role of glutathione reductase and related enzymes on cellular redox homoeostasis network. Free Radical Biology and Medicine, 95: 27-42.
6. Diab D.L., Gillespie M.A., Highhouse S. 2008. Are maximizers really unhappy? The measurement of maximizing tendency. Judgment and Decision Making, 3:364-370.
7. FAO. 2010. The state of world aquaculture. Updated 2010. [Cited 18 December 2010]. Available from: www.fao.org.
8. Freitas C.D.T., Nogueira F.C.S., Vasconcelos I.M., Oliveira J.T.A., Domont G.B., Ramos M.V. 2011. Osmotin purified from the latex of Calotropis procera: Biochemical characterization, biological activity and role in plant defense. Plant Physiology Biochemistry, 49: 738-743.
9. Ergün S., Yılmaz S., Yigit, M. 2011. Effects of thyme, rosemary and fenugreek on some hematological and immunological parameters of tilapia, Oreochromis mossambicus. Mediterranean Aquaculture, 20: 19-21.
10. Falahatkar B., Soltani M., Abtahi B., Kalbasi M., Porkazemi M., Yasemi M. 2006. Effects of vitamin C on some growth parameters, survival and hepatosomatic index in juvenile cultured beluga, Huso huso. Pajouhesh & Sazandegi, 72: 98-103
11. Farhangi M., Carter CG. 2001. Growth, physiological and immunological responses of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) to different dietary inclusion levels of dehulled lupin (Lupinus angustifolius). Aquaculture Research, 32: 329-340
12. Francis JK. 2001. Calotropis procera (Ait.) Ait.f. International Institute of Tropical Forestry, Jardín Botánico Sur, 102(2): 61-256.
13. Glencross B.D., Booth M., Allan G.L. 2007. A feed is only as good as its ingredients- a review of ingredient evaluation strategies for aquaculture feeds. Aquaculture Nutrition, 13: 17-34.
14. Hardy RW., Barrows F. 2002. Diet Formulation and Manufacture. In: Halver JE, Hardy RW (Eds.). Fish Nutrition. Academic Press, pp: 505-600
15. Hoseinifar S.H., Esteban M.Á., Cuesta A., Sun Y.Z. 2015. Prebiotics and Fish Immune Response: A Review of Current Knowledge and Future Perspectives. Reviews in Fisheries Science & Aquaculture, 23: 315-328.
16. Ishnava K.P., Chauhan J.B., Garg A.A., Thakkar A.M. 2011. Antibacterial and phytochemical studies on Calotropis gigantia (L.) R. Br. Latex against selected cariogenic bacteria. Saudi Journal of Biology Science, 19(1): 34-41.
17. Little E.L., Woodbury R.O., Wadsworth F.H. 1974. Trees of Puerto Rico and the Virgin Islands.Vol. 2. Agriculture Handbook. U.S. Department of Agriculture, Washingtion, DC. 1024 P.
18. Mahious A., Ollevier F. 2005. Probiotics and prebiotics in aquaculture: a review. In: 1st Regional workshop on techniques for enrichment of live food for use in larviculture AAARC, pp: 17-26.
19. Meena A.K., Yadav A., Rao M.M. 2011. Ayurvedic uses and pharmacological activities of Calotropis procera Linn. Asian Journal of Traditional Medicines, 6(2): 45-53.
20. Mokhayer B. 2006. Diseases of farmed fish. The University of Tehran Press, Tehran. 428 P. (In Persian)
21. Nakagawa H., Sato M., Gatlin D.M. 2007. Dietary Supplements for the Health and Quality of Cultured Fish. CAB International. USA. 256 P.
22. National Research Council (NRC). 1993. Nutrient Requirements of Fish. Washington, DC: National Academy Press. 114 P.
23. Oliveira J.S., Costa-Lotufo L.V., Bezerra D.P., Alencar N.M.N., Marinho-Filho J.D.B., Figueiredo I.S.T. 2010. In vivo growth inhibition of sarcoma 180 by latex proteins from Calotropis procera. Naunyn-Schmiedeberg’s Arch Pharmacol, 382: 139-149.
24. Oudhia P. 1999. Studies on allelopahty and medicinal weeds in chickpea fields. International Chickpea and Pigeonpea Newsletter, 6: 29-33.
25. Oudhia P., Dixit A. 1994. Weeds in Ambikapur region (Madhya Pradesh) and their traditional use. Weeds News, 1(2): 19-21.
26. Rahman M.A., Wilcock C.C. 1991. A taxonomic revision of Calotropis (Asclepiadaceae). Nordic Journal of Botany, 11(3): 301-308.
27. Sabeti H. 1995. Forests, Trees and Shrubs of Iran. Yazd University Press. 410 P. (In Persian).
28. Safari O. 2011. Study on the production of canola protein concentrate through different processing methods (physical, chemical and biological) with aim of using in the diet of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Ph.D thesis, University of Tehran. (In Persian).
29. Safari O., Mehraban M., Ahmadnia H.R. 2013. Study on the biological activity of essential oils in Calotropis persica and Vitex pseudo onegund. The second national congress on medicinal plants. Shahid Beheshti University, Tehran, Iran. (In Persian).
30. Shalaby A., Khattab Y., Abdel Rahman A. 2006. Effects of Garlic (Allium sativum) and chloramphenicol on growth performance, physiological parameters and survival of Nile tilapia (Oreochromis niloticus). Journal of Venomous Animals and Toxins including Tropical Diseases, 12: 172-201.
31. Tannock G.W. 2004. A special fondness for lactobacilli. Applied and Environmental Microbiology, 70: 3189-3194.
32. Vadlapudi V., Behara M., Kaladhar DSVGK., Suresh kumar SVN., Seshagiri B., John Paul M. 2012. Antimicrobial profile of crude extracts Calotropis procera and Centella asiatica against some important pathogens. Indian Journal of Science and Technology, 5(8): 3132-3136.
33. Velmurugan S., Viji V.T., Babu M.M., Punitha M.J., Citarasu T. 2012. Antimicrobial effect of Calotropis procera active principles against aquatic microbial pathogens isolated from shrimp and fishes. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine, 1: 812-817.
34. Yılmaz S., Ergün, S. 2011. Effect of red pepper (Capsicum annum) on pigmentation of blue streak hap (Labidochromis caeruleus). Israeli Journal of Aquaculture - Bamidgeh, 63:1-6.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ahmadnia Motlagh H, Safari O. Effects of different levels of milkweed seed powder (Calotropis procera) in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) diet on growth, feed efficiency ratio and intestinal microbiota. JAIR 2019; 6 (3) :99-114
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-413-fa.html

احمدنیای مطلق حمیدرضا، صفری امید. تأثیر استفاده از سطوح مختلف پودر بذر استبرق (Calotropis procera) در جیره غذایی ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) بر شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه و میکروبیوتای روده. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1397; 6 (3) :99-114

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-413-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645