هدف از این مطالعه ارزیابی تأثیر جیره های غذایی حاوی سطوح مختلف پودر نعناع (M. piperita) بر شاخص های رشد و برخی پارامترهای ایمنی ماهی کُلمه (R. caspicus) بود. 540 قطعه بچه ماهی با میانگین وزن (0/12 ±2/4 گرم) در 12 تانک توزیع شده و در 3 تکرار با جیره های غذایی حاوی سطوح 2، 3 و 4 گرم در کیلوگرم پودر نعناع به مدت 60 روز غذادهی شدند. انتهای دوره عملکرد رشد اندازه گیری شد. همچنین برخی پارامترهای ایمنی موکوس پوست (لیزوزیم، آلکالین فسفاتاز و پروتئین) نیز اندازه گیری شد. نتایج نشان داد افزایش وزن بدن و نرخ رشد ویژه در ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی نعناع افزایش معنی داری داشت. علاوه بر این، ضریب تبدیل غذایی ماهیان تیمار شده با نعناع در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی داری کاهش یافت. همچنین سطوح پروتئین محلول، فسفاتاز قلیایی و لیزوزیم موکوس پوست ماهیان تغذیه شده با جیره های حاوی پودر نعناع در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی دار افزایش یافت. نتایج نشان داد که جیره حاوی پودر نعناع اثرات مثبتی بر شاخص های رشد و پارامترهای ایمنی موکوس پوست ماهی کُلمه (R. caspicus) داشته است.
Rastegari S, Hajimoradloo A, Kolangi Miandare H. The effect of different levels of peppermint (Mentha piperita) powder on the growth parameters and some immune parameters of skin mucus in Caspian Roach Rutilus caspicus (Yakovlev, 1870) . JAIR 2018; 5 (4) :115-128 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-384-fa.html
رستگاری سهیلا، حاجی مرادلو عبدالمجید، کلنگی میاندره حامد. تاثیر سطوح مختلف پودر نعناع فلفلی (Mentha piperita) بر عملکرد رشد و برخی پارامترهای ایمنی در موکوس پوست ماهی کلمه (Rutilus caspicus (Yakovlev, 1870. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1396; 5 (4) :115-128