[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره ۵، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ ) ::
جلد ۵ شماره ۲ صفحات ۴۶-۳۱ برگشت به فهرست نسخه ها
رژیم غذایی ماهی شوریده (Otolithes ruber (Bloch & Schneider, 1801 در اندازه تجاری در سواحل خوزستان
نازنین قربانی رنجبری ، مهسا حقی* ، محمد ذاکری ، وحید یاوری ، مجید شکاری
چکیده:   (۴۳۳۶ مشاهده)

به منظور بررسی رژیم غذایی ماهی شوریده (O. ruber)، نمونه برداری به طور ماهیانه از اسفندماه 1392 تا بهمن ماه 1393 در سواحل خوزستان و توسط ناوگان صیادی اداره شیلات استان خوزستان انجام گرفت. در مجموع معده 307 عدد ماهی شوریده بررسی شد. میانگین شاخص احشایی، فاکتور وضعیت، شاخص شدت تغذیه و شاخص خالی بودن روده به ترتیب، 0/01±0/1، 0/04±0/99، 54/83±167/89، و 50/1 محاسبه گردید. همچنین شاخص وقوع شکار برای طعمه ماهی 82/1 درصد و برای طعمه میگو 19/8 درصد محاسبه شد. شاخص اهمیت نسبی و وزنی برای طعمه ماهی 9/53 درصد و برای طعمه میگو 8/62 درصد تعیین گردید. در بررسی اقلام غذایی خورده شده توسط گونه ماهی شوریده (O. ruber)، تنها نمونه های ماهیِ متعلق به خانواده کفال ماهیان و میگو از خانواده Penaeidae در محتویات دستگاه گوارش ماهی شوریده مشاهده شد. نتایج حاصل از این مطالعه، تغذیه ضعیف این گونه را در آب های ساحلی استان خوزستان نشان می دهد. اما این ماهی از لحاظ چاقی دارای وضعیت مناسبی است. به این معنی که احتمالاً ماهی شوریده یک گونه مقاوم است که با شرایط محیطی خود سازگاری یافته و علی رغم دریافت مقادیر کم غذایی، انرژی لازم جهت رشد و فرآیندهای فیزیولوژیک خود را دریافت می نماید. در این مطالعه نتیجه گیری گردید که ماهی غذای اصلی و میگو غذای فرعی ماهی شوریده است.

واژه‌های کلیدی: O. ruber، شاخص های تغذیه ای، سواحل استان خوزستان
متن کامل [PDF 658 kb]   (۱۴۲۰ دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/3/25 | پذیرش: 1395/6/4 | انتشار: 1396/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghorbani Ranjbari N, Haghi M, Zakeri M, Yavari V, Shekari M. Diets of Tigertooth croaker Otolithes ruber (Bloch & Schneider, 1801) in commercial size in Khuzestan Province coasts O. ruber, Food indices, Khuzestan Province coasts . JAIR 2017; 5 (2) :31-46
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-374-fa.html

قربانی رنجبری نازنین، حقی مهسا، ذاکری محمد، یاوری وحید، شکاری مجید. رژیم غذایی ماهی شوریده (Otolithes ruber (Bloch & Schneider, ۱۸۰۱ در اندازه تجاری در سواحل خوزستان. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. ۱۳۹۶; ۵ (۲) :۳۱-۴۶

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-۱-۳۷۴-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.12 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4691