مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات سطوح مختلف پروبیوتیک L. acidophilus جیره غذایی بر شاخص های رشد، بهره وری غذایی، خون شناسی و فعالیت آنزیم های گوارشی دستگاه گوارش ماهی سورم انجام شد. در این آزمایش تعداد 120 عدد ماهی سورم (H. severus) با میانگین وزن اولیه 0/3± 13/72 گرم در 4 تیمار شامل جیره های حاوی سطوح مختلف پروبیوتیک L. acidophilus شامل (0، 108×1/5، 108×3 و 108×6 CFU/g) و هر تیمار با سه با تکرار به مدت 60 روز مورد تغذیه قرار گرفتند. در پایان آزمایش شاخص های یادشده مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که استفاده از پروبیوتیک لاکتوباسیلوس در جیره به شکل معنی داری (p<0/05) باعث بهبود پارامترهای رشد و ضریب تبدیل غذایی شد. نتایج سنجش آنزیم های گوارشی نشان داد که افزودن L. acidophilus به جیره باعث افزایش معنادار (p<0/05) فعالیت اختصاصی آنزیم های گوارشی روده شامل لیپاز، آلفا آمیلاز، پروتئاز و فسفاتاز قلیایی ماهیان سورم شد. همچنین تغذیه ماهیان سورم با این پروبیوتیک باعث تغییر شاخص های خون شناسی شد به شکلی که ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی پروبیوتیک دارای سطح بالاتری از میزان هماتوکریت، هموگلوبین و تعداد گلبول قرمز و سفید بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که افزودن پروبیوتیک L. acidophilus در سطوح 108×1/5، 108×3 و 108×6 CFU/g در جیره غذایی باعث بهبود شاخص های رشد و فراسنجه های فیزیولوژیکی ماهی سورم شد و سطح 108×3 دارای بیشترین اثر بود.
Bagheri T, Ghafari Farsani H. The effect of Lactobacillus acidophilus on growth, feed efficiency, gastrointestinal enzymes and hematological parameters of Golden Severum Heros severus Heckel, 1840 . JAIR 2016; 4 (2) :93-105 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-348-fa.html
باقری طاهره، غفاری فارسانی حامد. اثر پروبیوتیک Lactobacillus acidophilus بر شاخص های رشد و کارایی تغذیه، خون شناسی و فعالیت آنزیم های گوارشی ماهی سورم طلایی Heros severus Heckel, 1840. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1395; 4 (2) :93-105