[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) ::
جلد 3 شماره 4 صفحات 114-101 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیرسطوح مختلف پودر تفاله گوجه فرنگی بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون و شاخص های رشد در ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758
فرهاد نویدپورآقجه‌مشهد ، جواد میردار هریجانی* ، احمد قرایی ، عبدالعلی راهداری
چکیده:   (6024 مشاهده)

در تحقیق حاضر تأثیر پودر تفاله گوجه فرنگی جیره غذایی بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون و شاخص های رشد بچه ماهیان کپور معمولی (C. carpio) بررسی شد. به این منظور تعداد 180 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با وزن 1/75±9/20 گرم به طور کاملاً تصادفی در پنج گروه آزمایشی در 15 عدد آکواریوم (پنج تیمار و سه تکرار به ازای هر تیمار) با تراکم 12 قطعه ماهی در هر آکواریوم، با شرایط یکسان محیطی توزیع شدند. پس از دو هفته سازگاری، ماهیان با جیره های حاوی مقادیر صفر (شاهد)، 50، 100، 150 و 200 گرم پودر تفاله گوجه فرنگی در هر کیلوگرم به مدت 12 هفته تغذیه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد که از بین شاخص های بیوشیمیایی سرم خون میزان آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز (AST)، لاکتات دهیدروژناز (LDH)، گلوکز و کورتیزول در گروه های تیماری نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی دار به دست آمد (p<0.05). اما از نظر میزان آلانین آمینوترانسفراز (ALT) و آلکالین فسفاتاز (ALP) بین تیمارها نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری مشاهده نشد (p>0.05). از نظر شاخص های رشد نیز بیشترین مقادیر ضریب رشد روزانه، نرخ رشد ویژه و کارایی غذایی در بچه ماهیان تغذیه شده با جیره‌ حاوی 50 گرم تفاله گوجه فرنگی به دست آمد. همچنین ضریب تبدیل غذایی نیز در ماهیان تغذیه شده با 50 گرم تفاله گوجه فرنگی بر کیلوگرم جیره بهبود یافت. در نتیجه، افزودن پودر تفاله گوجه فرنگی در سطح 50 گرم بر کیلوگرم جیره، باعث بهبود شاخص های رشد شده و هزینه های تولید را کاهش داده و می تواند به سودآوری بیشتر منجر شود.

واژه‌های کلیدی: C. carpio، پودر تفاله گوجه فرنگی، شاخص های رشد، فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون
متن کامل [PDF 179 kb]   (2285 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/6 | پذیرش: 1395/8/21 | انتشار: 1395/8/21
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navidpour Aghjeh Mashhad F, Mirdar Harijani J, Gharaei A, Rahdari A. Effect of different levels of tomato waste powder on blood serum biochemical parameters and growth indices of Common Carp Cyprinus carpio Linnaeus, 1758. JAIR 2016; 3 (4) :101-114
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-285-fa.html

نویدپورآقجه‌مشهد فرهاد، میردار هریجانی جواد، قرایی احمد، راهداری عبدالعلی. تأثیرسطوح مختلف پودر تفاله گوجه فرنگی بر فاکتورهای بیوشیمیایی سرم خون و شاخص های رشد در ماهی کپور معمولی Cyprinus carpio Linnaeus, 1758. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1394; 3 (4) :101-114

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-285-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 4 - ( 12-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645