[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 5، شماره 2 - ( 6-1396 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 152-135 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر فعالیت برخی آنزیم های گوارشی تحت در ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta (Valenciennes, 1830
فرزانه شیروانی فارسانی ، پریتا کوچنین* ، محمد ذاکری ، احمد تقوی مقدم ، سید محمد موسوی
چکیده:   (4730 مشاهده)

این مطالعه با هدف بررسی و مقایسه فعالیت برخی آنزیم های گوارشی ماهیان جوان صبیتی (S. hasta) تحت تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی، طراحی گردید. شش جیره غذایی شامل سه سطح پروتئین (35، 40 و 45 درصد) و دو سطح چربی (7 و 14 درصد) جهت تغذیه ماهیان در تیمارهای 1 تا 6 در نظر گرفته شد. ماهیان با میانگین وزنی اولیه 0/28±36/55 گرم به طور تصادفی (10 ماهی در تانک) در 18 تانک 300 لیتری حاوی آب فیلتر شده دریا با شوری ppt 27 ذخیره سازی شدند. ماهیان آزمایشی به مدت 56 روز، سه بار در روز تا حد سیری ظاهری غذادهی شدند. پس از پایان دوره آزمایش، فعالیت آنزیم های گوارشی شامل پروتئاز کل، آلکالینن فسفاتاز و آلفاآمیلاز اندازه گیری شد. براساس نتایج حاصل از این مطالعه فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز و پروتئاز کل به طور معنی داری تحت تأثیر سطوح مختلف پروتئین قرار گرفتند ولی اختلاف معنی داری در میزان فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز مشاهده نگردید. همچنین در سطوح مختلف چربی جیره غذایی اختلاف معنی داری در میزان فعالیت آنزیم های آلکالین فسفاتاز و آلفاآمیلاز مشاهده نشد. درصورتی که فعالیت پروتئاز کل افزایش معنی داری در سطح 14 درصد چربی جیره غذایی نشان داد. از لحاظ مقایسه ای ارتباط مستقیمی میان افزایش میزان فعالیت آنزیم الکالین فسفاتاز و روند کاهشی اندکی در میزان فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز با افزایش سطوح چربی جیره غذایی مشاهده گردید. از طرفی هم کنش اثر پروتئین و چربی جیره غذایی تنها بر میزان فعالیت پروتئاز کل تأثیر معنی داری نشان داد. نتایج نشان داد که می توان با ایجاد تعادل مناسب بین سطوح 40% پروتئین و 14% چربی در جیره غذایی ماهی صبیتی، سبب صرفه جویی در مصرف پروتئین، بهبود فعالیت آنزیم های گوارشی و در نهایت افزایش رشد و کاهش هزینه های تولید غذا گردید. همچنین تعیین نسبت فعالیت آنزیم آلفاآمیلاز به پروتئاز می تواند قابلیت تطابق آبزیان را با شرایط تغذیه ای نشان دهد. 

واژه‌های کلیدی: S. hasta، آنزیم های گوارشی، پروتئین جیره غذایی، چربی جیره غذایی
متن کامل [PDF 520 kb]   (1421 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/10/3 | پذیرش: 1394/12/6 | انتشار: 1396/6/31
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shirvani Farsani F, Kochanian P, Zakeri M, Taghavi Moghdam A, Mousavi S M. Effects of different dietary protein and lipid levels on some digestive enzymes activity in juvenile Sobaity Seabream Sparidentex hasta (Valenciennes, 1830). JAIR 2017; 5 (2) :135-152
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-282-fa.html

شیروانی فارسانی فرزانه، کوچنین پریتا، ذاکری محمد، تقوی مقدم احمد، موسوی سید محمد. بررسی تأثیر سطوح مختلف پروتئین و چربی جیره غذایی بر فعالیت برخی آنزیم های گوارشی تحت در ماهی صبیتی جوان (Sparidentex hasta (Valenciennes, 1830. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1396; 5 (2) :135-152

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-282-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 2 - ( 6-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4660