[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 2، شماره 3 - ( 9-1393 ) ::
جلد 2 شماره 3 صفحات 42-29 برگشت به فهرست نسخه ها
ﺗﺄﺛﯿﺮ ﭘری بیوتیک ﻣﺎﻧﺎن اﻟﯿﮕﻮﺳﺎﮐﺎرﯾﺪ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮد رﺷﺪ، ﺑﺎزﻣﺎﻧﺪﮔﯽ و ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﻻرو ﻣﺎﻫﯽ ﻗﺰل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1792) در ﺑﺮاﺑﺮ اﺳﺘﺮس های ﻣﺤﯿﻄﯽ
رضا اکرمی ، علیرضا ابراهیمی ، مهشید شاملوفر ، مجید رازقی منصور*
چکیده:   (6600 مشاهده)

این پژوهش به منظور ارزیابی تأثیر پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بر عملکرد رشد، بازماندگی و مقاومت لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchs mykiss) در برابر استرس های محیطی به مدت 6 هفته انجام گرفت. شش سطح از پری بیوتیک مانان الیگوساکارید شامل 0، 0/1، 0/2، 0/3، 0/4 و 0/5 درصد در سه تکرار به جیره آغازین تجاری لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (حاوی 50% پروتئین، 20% چربی و 21/65 مگاژول در کیلوگرم انرژی ناخالص) افزوده شد. پس از سازگاری؛ تعداد 250 قطعه لارو قزل آلا با میانگین وزنی 370 میلی گرم در هر تراف ذخیره سازی و تغذیه شدند. در انتهای دوره پرورش شاخص های رشد، بازماندگی، تغذیه و میزان مقاومت در برابر استرس های محیطی از قبیل استرس دمایی (33 درجه سانتی گراد)، پی- اچ پایین (معادل 2)، پی- اچ بالا (معادل 12) و شوری بالا (معادل 40 گرم در لیتر) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ماهیان تغذیه شده با سطوح مختلف پری بیوتیک مانان الیگوساکارید بطور معنی داری از عملکرد بهتری در خصوص رشد، بازماندگی و کارایی تغذیه را در مقایسه با گروه شاهد داشتند (P<0/05) و بهترین عملکرد در سطح 0/3 درصد پری بیوتیک در جیره بدست آمد (P<0/05). بیشترین مدت مقاومت در برابر استرس های محیطی نیز در ماهیان تغذیه شده با پری بیوتیک و بطور ویژه در سطح 0/3% جیره مشاهده گردید (P<0/05). نتایج این تحقیق نشان داد جیره های مکمل شده با پری بیوتیک مانان الیگوساکارید به میزان 0/3% جیره آغازین لارو ماهی قزل آلا می تواند در بهبود رشد، کارایی تغذیه و افزایش مقاومت در مقابله با استرس های محیطی مؤثر واقع شود.

واژه‌های کلیدی: پری بیوتیک مانان الیگوساکارید، رشد، بازماندگی، استرس، لارو قزل آلا
متن کامل [PDF 351 kb]   (2434 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/7/25 | پذیرش: 1394/7/25 | انتشار: 1394/7/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Akrami R, Ebrahimi A, Shamoofar M, Razeghi Mansor M. The Effect of prebiotic mannan oligosaccharide on the growth performance, survival and resistance rate of Rainbow trout larvae (Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1792) against environmental stress. JAIR 2014; 2 (3) :29-42
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-246-fa.html

اکرمی رضا، ابراهیمی علیرضا، شاملوفر مهشید، رازقی منصور مجید. ﺗﺄﺛﯿﺮ ﭘری بیوتیک ﻣﺎﻧﺎن اﻟﯿﮕﻮﺳﺎﮐﺎرﯾﺪ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﮑﺮد رﺷﺪ، ﺑﺎزﻣﺎﻧﺪﮔﯽ و ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﻻرو ﻣﺎﻫﯽ ﻗﺰل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss Wabaum, 1792) در ﺑﺮاﺑﺮ اﺳﺘﺮس های ﻣﺤﯿﻄﯽ. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1393; 2 (3) :29-42

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-246-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 3 - ( 9-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660