تاثیر سطوح مختلف مکمل نوکلئوتید جیره بر رشد و ترکیب لاشه ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio Linneaus, 1758)
|
تکتم لوخی، محمد هرسیج*، حامد کلنگی میاندره، حجتاله جعفریان |
|
|
چکیده: (7309 مشاهده) |
در سال های اخیر تحقیقات فراوانی در توسعه استفاده از مکمل های غذایی که در بالا بردن ایمنی و بهبود فاکتورهای رشد و تغذیه در آبزیان نقش دارند، صورت گرفته است. نوکلئوتید ها از جمله این مکمل ها هستند. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر نوکلئوتید جیره بر ترکیبات بیوشیمیایی لاشه و فاکتورهای رشد و تغذیه ماهی کپور معمولی انجام شد. بدین منظور، مکمل نوکلئوتید در سه سطح 0/05، 1، و 1/5 درصد به جیره غذایی اضافه شد و گروه شاهد با جیره فاقد نوکلئوتید تغذیه گردید. هر جیره به صورت تصادفی به یک تیمار با میانگین وزن اولیه ماهیان 0/2±4/74 گرم با سه تکرار اختصاص داده شد. پس از 8 هفته تغذیه، نتایج نشان داد که بیشترین غذای مصرفی در تیمار حاوی 1 درصد نوکلئوتید بوده است که با سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد (P<0/05). در سایر فاکتورهای رشد، نظیر میزان افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، نرخ رشد ویژه و نرخ رشد روزانه اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0/05). در ترکیب شیمیایی لاشه، بالاترین میزان رطوبت در تیمار 1/5 درصد مشاهده شد که اختلاف معنی داری با سایر تیمارها داشت (P<0/05). در سایر ترکیبات لاشه نظیر مقدار چربی، پروتئین و خاکستر اختلاف معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (P>0/05). نتایج این تحقیق نشان داد که نوکلئوتید در سطوح 0/05، 1 و 1/5 درصد جیره تأثیری در بهبود فاکتورهای رشد و ترکیب لاشه ماهی کپور معمولی نداشته است که می توان این را ناشی از کوتاه بودن دوره پرورش و همچنین کم بودن مقدار نوکلئوتید مصرفی در این تحقیق دانست. |
|
واژههای کلیدی: تغذیه، نوکلئوتید، رشد، ترکیبات لاشه، کپور معمولی |
|
متن کامل [PDF 906 kb]
(2205 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/7/1 | پذیرش: 1394/7/1 | انتشار: 1394/7/1
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|