بررسی تاثیرات خوراکی پودر آکیناسه آ و سیر بر برخی از فاکتورهای رشد در فیل ماهی (Huso huso Linneaus, 1758)
|
ساره ناظریان*، حسنا قلیپور کنعانی، حجتاله جعفریان، مهدی سلطانی |
|
|
چکیده: (8492 مشاهده) |
امروزه با توجه به روند رو به رشد جمعیت جهان و نیاز انسان ها به دست یابی منابع پروتئینی متنوع و سالم، آبزی پروری می تواند به عنوان یکی از شیوه های تأمین پروتئین مورد نیاز، نقش مهمی را ایفا کند. در این تحقیق تعداد 135 عدد فیل ماهی با متوسط وزنی 0/02±1/15 کیلوگرم در مرکز تکثیر و پرورش و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری و گرم آبی شهید رجایی از تیر لغایت شهریور 1391 نگهداری شدند. ماهیان درسه گروه با نام های سیر (G)، آکیناسه آ (E) و کنترل (C) با سه تکرار توزیع شدند و به مدت 60 روز با جیره حاوی سیر و آکیناسه آ مورد تغذیه قرار گرفتند. نتایج بدست آمده از این تحقیق نشان داد که ماهیان تغذیه شده در تیمار E و G دارای بالاترین وزن نهایی و طول نهایی بودند و اختلاف معنی داری بین این دو گروه با گروه کنترل وجود داشت (P<0/05). همچنین نتایج مربوط به ضریب رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و درصد افزایش وزن بدن، میانگین رشد، فاکتور وضعیت و سرعت رشد وزنی اختلاف معنی داری را در گروه سیر و آکیناسه آ نسبت به گروه کنترل نشان داد (P<0/05). نتایج این تحقیق نشان داد افزودن سیر و آکیناسه آ به جیره غذایی فیل ماهی قابلیت تأثیرگذاری بالایی بر افزایش عملکرد رشد و کارآیی تغذیه در فیل ماهی پرورشی دارد و می تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی فیل ماهی باشد. |
|
واژههای کلیدی: سیر، آکیناسه آ، فاکتورهای رشد، فیل ماهی (Huso huso) |
|
متن کامل [PDF 1016 kb]
(1844 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/4/30 | پذیرش: 1394/4/30 | انتشار: 1394/4/30
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|