[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 74-63 برگشت به فهرست نسخه ها
استراتژی غذایی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum Kamensky, 1901)
مهدی نادری جلو دار* ، غلامرضا سالاروند ، اصغر عبدلی ، حسن فضلی ، معصومه اسحقی نیموری
چکیده:   (9243 مشاهده)

این مطالعه به منظور شناسایی اقلام غذایی مصرفی ماهی سفید و تعیین استراتژی غذایی این گونه در سواحل جنوبی دریای خزر انجام شد. نمونه برداری ماهی در 6 نوبت از اواخر اسفند 1389 تا اواخر اردیبهشت ماه 1391 در مناطق پراکنش ماهی سفید (اعماق کمتر از 60 متر سواحل جنوبی دریای خزر) صورت گرفته و محتویات دستگاه گوارش 193 نمونه ماهی سفید مورد بررسی قرار گرفت. میانگین طول و وزن کل نمونه های صید شده، به ترتیب 8/5±36/9 سانتی متر و 353/2±562/9 گرم اندازه گیری شد. نتایج بررسی حاضر نشان داد که ماهی سفید عموماً از .Cerastorderma sp و .Balanus sp تغذیه کردند. به طوری که فرکانس حضور .Balanus sp بیشتر از .Cerastorderma sp بوده، ولی میزان مصرف آن کمتر از .Cerastorderma sp بود (p<0/05). به ترتیب اهمیت پس از دو کفه ای‌ ها، طعمه های Filamentous algae ،Fish eggs ،Crabs ،Gastropoda در دستگاه گوارش ماهی سفید حضور داشت. شدت تغذیه ای و استراتژی غذایی این گونه در جنسیت ها، زمان ها و گروه های طولی مختلف دارای تغییراتی بودند. به این ترتیب که شدت تغذیه در جنس نر بیشتر از جنس ماده بوده و در گروه های طولی کوچکتر از 30 سانتی متر بیشتر از گروه های طولی بزرگتر از 30 سانتی متر بودند (p<0/05). همچنین شدت تغذیه در زمان های مختلف نمونه برداری نشان داد که در زمان های تولید مثلی و در اواخر زمستان با کاهش دما، این شاخص شدیداً کاهش پیدا نمود (p<0.05). نتایج بررسی حاضر نشان داد که تحت تأثیر سازگاری ها و مکانیزم های رفتاری، فیزیولوژیک و بوم شناختی، همچنان Bivalvia در تغذیه ماهی سفید اهمیت بیشتری داشته، ولی میزان تنوع غذای مصرفی و تغذیه از دوکفه ای ها نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است. به طوری که این گونه در مطالعات متعدد گذشته در سواحل جنوبی دریای خزر غالباً از دو کفه ای Cerastorderma تغذیه کرده است. در حالیکه در بررسی حاضر، طعمه فوق از جمله دسته غذای عمومی آن به شمار آمد. به نظر می رسد که رها سازی بیش از اندازه بچه ماهی های سفید حاصل از تکثیر مصنوعی و افزایش ذخایر آن در سال های اخیر منجر به کاهش فراوانی این ماده غذایی شده است

واژه‌های کلیدی: استراتژی غذایی، ماهی سفید دریای خزر، شدت تغذیه ای
متن کامل [PDF 969 kb]   (2280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1394/4/22 | انتشار: 1394/4/22
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Naderi Jolodar M, Salarvand G, Abdoli A, Fazli H, Eshaqi Nimvaryy M. The feeding strategy of the Caspian Seakutum (Rutilus frisii kutum Kamensky, 1901). JAIR 2013; 1 (3) :63-74
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-158-fa.html

نادری جلو دار مهدی، سالاروند غلامرضا، عبدلی اصغر، فضلی حسن، اسحقی نیموری معصومه. استراتژی غذایی ماهی سفید دریای خزر (Rutilus frisii kutum Kamensky, 1901). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1392; 1 (3) :63-74

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-158-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645