[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

دریافت اطلاعات پایگاه
نمایه ها

..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 24-15 برگشت به فهرست نسخه ها
سیدابوطالب صفی‌الحسینی ، رضا اکرمی*
چکیده:   (6521 مشاهده)

این تحقیق با هدف ارزیابی اثر مکمل غذایی بتائین به عنوان ماده جاذب بر شاخص های رشد، بقا و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما و شوری) در بچه ماهی کپور وحشی (Cyprinus carpio) به مدت 12 هفته انجام شد. ماهیان با وزن متوسط 0/07± 2/51 گرم و با تراکم 20 عدد در آکواریوم توزیع و تغذیه شدند. شش تیمار با سطوح مختلف بتائین شامل صفر، 0/5، 1، 1/5 ، 2 و 2/5 درصد به جیره غذایی تجاری افزوده شد. شاخص های رشد و تغذیه، نرخ بقا و مقاومت در برابر استرس های محیطی (دمای 35 درجه سانتیگراد و شوری 30 گرم در لیتر) مورد سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله تفاوت معنی داری در پارامترهای رشد و تغذیه بین تیمارهای آزمایشی حاوی بتائین و تیمار شاهد مشاهده شد (0/05>P). بهترین عملکرد رشد و کارایی تغذیه به‌طور معنی داری در تیمار 2/5٪ بتائین به دست آمد (0/05>P) و تفاوت معنی داری در بقا ماهیان بین تیمارهای مختلف مشاهده نشد (0/05<P). بیشترین مدت زمان زنده‌ مانی ماهیان در مقابله با استرس حرارتی و شوری در تیمار 2/5٪ بتائین به دست آمد. در نتیجه گیری کلی می توان گفت اضافه کردن بتائین در سطح 2/5٪ به جیره می تواند تاثیر مطلوبی بر عملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش های محیطی در بچه ماهی کپور وحشی داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: بتائین، رشد، بقا، استرس، کپور وحشی (Cyprinus carpio)
متن کامل [PDF 933 kb]   (1325 دریافت)
دریافت: 1394/4/19 | پذیرش: 1394/4/19 | انتشار: 1394/4/19
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Download citation:
Send citation to:

Safi Al-Hosseini S A, Akrami R. Effect of betaine as a feed Atractant on growth, survival and resistance to heat and salinity stressors on wild Common carp (Cyprinus carpio) juvenile. JAIR 2013; 1 (3) :15-24
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-154-fa.html

صفی‌الحسینی سیدابوطالب، اکرمی رضا. اثر بتائین به عنوان جاذب غذا بر شاخص رشد، بقاء و مقاومت در برابر برخی از عوامل محیطی (دما و شوری) در بچه ماهی کپور وحشی (Cyprinus carpio). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1392; 1 (3) :15-24

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-154-fa.html

بازنشر اطلاعات
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها