[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 40-31 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر استفاده از سطوح مختلف نانو امولسیون اسانس گیاهان دارویی (آویشن، پونه کوهی و سیر) بر عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و متابولیسم چربی در لارو ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio)
زهرا کوهستانی ، حجت ا. . جعفریان* ، حسین آدینه ، ضیاء کردجزی
چکیده:   (7 مشاهده)
گیاهان دارویی بدلیل داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی به عنوان مکمل محرک رشد معرفی می شوند. هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف نانو امولسیون اسانس گیاهان دارویی (آویشن، پونه کوهی و سیر) بر عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و متابولیسم چربی در لارو ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) بود. تعداد 360 قطعه لارو ماهی کپور معمولی (میانگین وزن اولیه 37/0± 43/2 گرم) با تراکم 30 قطعه در 12 مخزن ذخیره­سازی شد. آزمایش در 4 تیمار (هر کدام با 3 تکرار) با مخلوط نانوامولسیون اسانس سه گیاه دارویی (آویشن، پونه و سیر) با غلظت‌های 0 (شاهد)، 5/3، 7 و 14 میکرولیتر در هر گرم غذا (بترتیب شاهد T0، T1، T2 و T3) به مدت 8 هفته انجام شد. نتایج بدست آمده از این آزمایش نشان داد که بیشترین عملکرد وزن در تیمار با 5/3 میکرولیتر ترکیب نانوامولسیون اسانس گیاهان دارویی (T1) در مقایسه با تیمار شاهد (T0) بدست آمد. ضریب تبدیل غذایی در تیمارهای T1 و T0 کاهش معنی­دار آماری داشت (05/0> P). سنجش آنزیم­های گوارشی نشان داد که غلظت آنزیم­های پروتئاز در تیمارهای T1 و T2 افزایش معنی­دار داشت درحالیکه کمترین آن در تیمارهای T0 و T3 بود (05/0> P). آنزیم لیپاز بین تیمارهای تغذیه­ای با ترکیب گیاهان دارویی نانو امولاسیون اختلاف آماری داشت بطوریکه بیشترین و کمترین آن بترتیب در تیمارهای T1 و T0 مشاهد شد. آنزیم آمیلاز در تیمار T1 افزایش و در تیمار T3 کاهش معنی­دار داشت (05/0> P). آنالیز متابولیسم چربی خون نشان داد که بیشترین سطح کلسترل و تری گلیسرید در تیمار T0 و کمترین آن در تیمار T1 مشاهده شد. سطح HDL در تیمار T1 در مقایسه با دیگر تیمارهای آزمایشی افزایش معنی­دار داشت (05/0> P). سطح LDL در تیمارهای T1 و T2 کاهش معنی­دار آماری در مقایسه با دیگر تیمارها داشتند (05/0> P). بطور کلی نتایج نشان داد که ترکیب نانوامولاسیون گیاهان دارویی (آویشن، پونه و سیر) بویژه تیمار T1 در مقایسه با تیمار T0 شاهد باعث بهبود عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و متابولیسم چربی شد.
 
واژه‌های کلیدی: لارو ماهی کپور، گیاهان دارویی، نانوامولسیون، فاکتورهای بیوشیمیایی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/3/7 | پذیرش: 1404/3/22 | انتشار: 1404/9/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kohestani Z, Jafarian H, Adineh H, Kordjezi Z. Effects of using different levels of medicinal plants essential oils nanoemulsion (thyme, oregano and garlic) on growth performance, digestive enzymes and lipid metabolism in common carp (Cyprinus carpio). JAIR 2025; 13 (3) :31-40
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-925-fa.html

کوهستانی زهرا، جعفریان حجت ا...، آدینه حسین، کردجزی ضیاء. تأثیر استفاده از سطوح مختلف نانو امولسیون اسانس گیاهان دارویی (آویشن، پونه کوهی و سیر) بر عملکرد رشد، آنزیم های گوارشی و متابولیسم چربی در لارو ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1404; 13 (3) :31-40

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-925-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4732