تاثیرجایگزینی روغن ماهی جیره با لسیتین سویا بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی تاسماهی جوان ایرانی (Acipenser persicus)
|
محمد کاظم سیدی قمی ، فرزانه نوری* ، ناصر آق ، حسین علی عبدالحی ، انریک گیسبرت |
|
|
چکیده: (1342 مشاهده) |
هدف از اجرای این تحقیق، بررسی تاثیرجایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف لسیتین سویا بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی تاسماهی ایرانی بود. تعداد 360 قطعه ماهی با وزن متوسط 09/0 ± 85 گرم، تحت 6 تیمار غذایی با جایگزینی به ترتیب 0، 2، 4، 6، 8 و 10 درصد روغن ماهی جیره با لسیتین سویا و در 3 تکرار به مدت 10 هفته غذادهی شدند. بر اساس زیست سنجی پایان دوره بیشترین افزایش وزن، وزن نهایی، طول نهایی و ضریب رشد ویژه ماهیان در تیمار 6 درصد جایگزینی روغن ماهی جیره با لسیتین وجود داشت بود که اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها نشان داد (05/0P≤). در ضریب چاقی ماهیان بین تیمارهای مختلف هیچ اختلاف معنی داری مشاهده نگردید . کمترین ضریب تبدیل غذایی در تیمار 4 مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی داری نشان داد (05/0 P≤). فعالیت آنزیم های گوارشی، لیپاز، پپسین، کیموتریپسین و آمیلاز در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نداشتند ، لیکن فعالیت آنزیم تریپسین در تیمار 4 (6 درصد لسیتین) بطور معنی داری نسبت به تیمارهای شاهد(بدون لسیتین) و 2 درصد لسیتین بیشتر بود (05/0 P≤). بطور کلی می توان نتیجه گرفت جایگزینی روغن ماهی تا سطح 6 درصد با لسیتین سویا در جیره غذایی تاس ماهی ایرانی، باعث بهبود شاخص های رشد (افزایش وزن، وزن نهایی، ضریب رشد ویژه) و ضریب تبدیل غذایی و افزایش ترشح آنزیم تریپسین می شود. |
|
واژههای کلیدی: لسیتین سویا، تاس ماهی ایرانی، آنزیمهای گوارشی، شاخصهای رشد، روغن ماهی |
|
متن کامل [PDF 1302 kb]
(275 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/3/10 | پذیرش: 1400/10/21 | انتشار: 1401/6/1
|
|
|
|