[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1401 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 80-71 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیرجایگزینی روغن ماهی جیره با لسیتین سویا بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی تاسماهی جوان ایرانی (Acipenser persicus)
محمد کاظم سیدی قمی ، فرزانه نوری* ، ناصر آق ، حسین علی عبدالحی ، انریک گیسبرت
چکیده:   (1300 مشاهده)
هدف از اجرای این تحقیق،  بررسی تاثیرجایگزینی روغن ماهی جیره غذایی با سطوح مختلف  لسیتین سویا  بر شاخص های رشد و فعالیت آنزیمهای گوارشی تاسماهی ایرانی  بود. تعداد 360 قطعه ماهی با وزن متوسط 09/0 ± 85 گرم،  تحت 6 تیمار غذایی با جایگزینی به ترتیب 0، 2، 4، 6، 8 و 10 درصد روغن ماهی جیره با لسیتین سویا  و در 3 تکرار به مدت 10 هفته غذادهی شدند. بر اساس زیست سنجی پایان دوره بیشترین افزایش وزن، وزن نهایی، طول نهایی و ضریب رشد ویژه ماهیان در تیمار 6 درصد جایگزینی روغن ماهی جیره با لسیتین وجود داشت بود که اختلاف معنی داری را با سایر تیمارها  نشان داد (05/0P). در ضریب چاقی ماهیان بین تیمارهای مختلف هیچ اختلاف معنی داری مشاهده نگردید . کمترین ضریب تبدیل غذایی  در تیمار 4  مشاهده شد که با سایر تیمارها اختلاف معنی داری  نشان داد (05/0 P). فعالیت آنزیم های گوارشی، لیپاز، پپسین، کیموتریپسین و آمیلاز در بین تیمارهای مختلف اختلاف معنی داری نداشتند ، لیکن فعالیت آنزیم تریپسین در تیمار 4 (6 درصد لسیتین) بطور معنی داری نسبت به تیمارهای شاهد(بدون لسیتین) و 2 درصد  لسیتین بیشتر بود (05/0 P). بطور کلی می توان نتیجه گرفت جایگزینی روغن ماهی تا سطح 6 درصد با لسیتین سویا در جیره غذایی تاس ماهی ایرانی، باعث بهبود شاخص های رشد (افزایش وزن، وزن نهایی، ضریب رشد ویژه) و ضریب تبدیل غذایی و افزایش ترشح آنزیم تریپسین می شود.
واژه‌های کلیدی: لسیتین سویا، تاس ماهی ایرانی، آنزیم‌های گوارشی، شاخص‌های رشد، روغن ماهی
متن کامل [PDF 1302 kb]   (226 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/10 | پذیرش: 1400/10/21 | انتشار: 1401/6/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyedi Ghomi M K, Noori F, Agh N, Abdolhay H A, Gisbert E. Effect of fish oil replacement with dietary soybean lecithin on Growth performance and digestive enzymes activity of juvenile Persian sturgeon (Acipenser persicus). JAIR 2022; 10 (1) :71-80
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-753-fa.html

سیدی قمی محمد کاظم، نوری فرزانه، آق ناصر، عبدالحی حسین علی، گیسبرت انریک. تاثیرجایگزینی روغن ماهی جیره با لسیتین سویا بر شاخصهای رشد و فعالیت آنزیم‌های گوارشی تاسماهی جوان ایرانی (Acipenser persicus). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1401; 10 (1) :71-80

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-753-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645