:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 64-78 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پروتئین تک‌یاخته باکتریایی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب بدن و فعالیت آنزیم‌های گوارشی
دکتر عباس زمانی*
چکیده:   (137 مشاهده)
در این پژوهش، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی در بچه ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان (میانگین وزن 0/55±2/51 گرم) تغذیه شده با تک یاخته باکتریایی  (IPL68)به عنوان یک منبع پروتئین غذایی بجای پودر ماهی به ­مدت 6 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی و با 3 تکرار ارزیابی گردید. جیره‌های آزمایشی در قالب 5 تیمار و همسان از نظر میزان پروتئین با سطوح مختلف پودر ماهی و IPL68 (100 درصد پودر ماهی (A)، 75 درصد پودر ماهی و 25 درصد IPL68 (B)، 50 درصد پودر ماهی و 50 درصد IPL68 (C)، 25 درصد پودر ماهی و 75 درصد IPL68 (D) و 100 درصد IPL68 (E)) تهیه گردیدند. نتایج حاصل از ترکیب بدن ماهیان نشان داد بیشترین میزان چربی خام و پروتئین خام و کمترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره C و کمترین میزان چربی خام و پروتئین خام و بیشترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره E وجود داشت (0/05>P ). نتایج مربوط به ارزیابی فعالیت آنزیمی نشان داد آنزیم‌های تریپسین و آلفاآمیلاز در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره C و آنزیم فسفاتاز قلیایی در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره D بطور معنی‌داری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با جیره E بودند (0/05>P ). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد پروتئین تک یاخته باکتریایی(IPL 68) در سطح 50 درصد می‌تواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین تک یاخته، ترکیب بدن، تریپسین، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 705 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/17 | پذیرش: 1398/9/11 | انتشار: 1399/2/28


XML   English Abstract   Print



دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها