:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 78-64 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پروتئین تک‌یاخته باکتریایی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب بدن و فعالیت آنزیم‌های گوارشی
عباس زمانی*
چکیده:   (3151 مشاهده)
در این پژوهش، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی در بچه ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان (میانگین وزن 0/55±2/51 گرم) تغذیه شده با تک یاخته باکتریایی  (IPL68)به عنوان یک منبع پروتئین غذایی بجای پودر ماهی به ­مدت 6 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی و با 3 تکرار ارزیابی گردید. جیره‌های آزمایشی در قالب 5 تیمار و همسان از نظر میزان پروتئین با سطوح مختلف پودر ماهی و IPL68 (100 درصد پودر ماهی (A)، 75 درصد پودر ماهی و 25 درصد IPL68 (B)، 50 درصد پودر ماهی و 50 درصد IPL68 (C)، 25 درصد پودر ماهی و 75 درصد IPL68 (D) و 100 درصد IPL68 (E)) تهیه گردیدند. نتایج حاصل از ترکیب بدن ماهیان نشان داد بیشترین میزان چربی خام و پروتئین خام و کمترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره C و کمترین میزان چربی خام و پروتئین خام و بیشترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره E وجود داشت (0/05>P ). نتایج مربوط به ارزیابی فعالیت آنزیمی نشان داد آنزیم‌های تریپسین و آلفاآمیلاز در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره C و آنزیم فسفاتاز قلیایی در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره D بطور معنی‌داری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با جیره E بودند (0/05>P ). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد پروتئین تک یاخته باکتریایی(IPL 68) در سطح 50 درصد می‌تواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین تک یاخته، ترکیب بدن، تریپسین، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 705 kb]   (962 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/17 | پذیرش: 1398/9/11 | انتشار: 1399/2/28
فهرست منابع
1. Abdel-Tawwab, M., Abdel-Rahman, M.A., Nahla-Ismael, E.M.,2008. Evaluation of commercial live bakers’ yeast, Saccharomyces cerevisiae as a growth and immunity promoter for Fry Nile tilapia, Oreochromis niloticus (L.) challenged in situ with Aeromonas hydrophila. Aquaculture, 280:185–189.
2. Ai, Q., Xu, H., Mai, K., Xu, W., Wang, J., Zhang,W., 2011. Effects of dietary supplementation of Bacillus subtilis and fructooligosaccharide on growth performance, survival, non-specific immune response and disease resistance of juvenile large yellow croaker, Larimichthys crocea. Aquaculture, 317:155– 161.
3. AOAC., 2005. Official Method 950.89 Horwitz, W., Latimer, G. (Eds). Official Methods of Analysis of AOAC International, 18th Edition, Association of Official Analytical Chemists, Gaithersburg, USA.
4. Asadi Rad, M., Zakeri, M., Yavari, V., Mousavi, S.M., 2012. Effect of different levels of dietary supplementation of Saccharomyces cerevisiae on growth performance, feed utilization and body biochemical composition of Nile tilapia (Oreochromis niloticus) fingerlings. Journal of the Persian Gulf, 3(9):15-24.
5. Bernfeld, P.,1951. Amylases α and β. In Methods in Enzymology,Vol.1 (Colowick, P. & Kaplan, N.O., eds), pp.149-157. New York: Academic Press.
6. Erlanger, B., Kokowsky, N., Cohen,W.,1961. The preparation and properties of two new chromogenic substrates of trypsin. Archive Biochemistry Biophysics, 95: 271-278.
7. Feedipedia., 2015. Single cell protein. Animal Feed Resourc‌es Information System, —INRA CIRADAFZ and FAO© 2012–2015.
8. Ferraz de Arruda, L., Borghesi, R., Oetterer, M., 2007. Use of Fish Waste as Silage . A Review. Brazilian Archives of Biology and Technology, 50 (5): 879-886.
9. Gatlin, D.M., Barrows, F.T., Brown, P., Dabrowski, K., Gaylord, T.G., Hardy, R.W., Herman, E., Hu, G., Krogdahl, A., Nelson, R., Overturf, K., 2007. Expanding the utilization of sustainable plant products in aquafeeds: a review. Aquaculture Research, 38(6): 551-579.
10. Hardy, R.W., Patro, B., Pujol‐Baxley, C., Marx, C.J., Feinberg, L., 2018. Partial replacement of soybean meal with Methylobacterium extorquens single‐cell protein in feeds for rainbow trout (Oncorhynchus mykiss Walbaum). Aquaculture Research, 49(6): 2218-2224.
11. Heidarieh, M., Mirvaghefi, A.R., Akbari, M., Sheikhzadeh, N., Kamyabi‐ Moghaddam, Z., Askari, H., Shahbazfar, A.A., 2012. Evaluations of Hilyses™, fermented S accharomyces cerevisiae, on rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) growth performance, enzymatic activities and gastrointestinal structure. Aquaculture Nutrition, 19(3): 343-348.
12. Hertrampf, J.W., Piedad-Pascual, F. 2000. Handbook on ingredients for aquaculture feeds. Published by Kluwer Academic Publisher, Dordrecht, The Netherlands.573P.
13. Hosseinzadeh Sahhafi, H., Nafari Yazdi, M., 2014. Growth performance of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) with respect to nutritional factors in north Iran (Haraz River). Iranian Journal of Fisheries Sciences, 13(3): 509-521.
14. Iranian Fisheries Organization., 2016. Statistical Yearbook, 64p.
15. Krogdahl, A., Penn, M., Thorsen, J., Refstie, S., Bakke, A.M., 2010. Important antinutrients in plant feedstuffs for aquaculture: an update on recent findings regarding responses in salmonids. Aquaculture Research, 41(3):333-344.
16. Kurbanoglu, E.B., 2001. Production of single-cell protein from ram horn hydrolysate. Turkish Journal of Biology, 25(4):371-377.
17. Li, P., Lawrence, A. L., Castille, F. L., Gatlin, D. M., 2007. Preliminary evaluation of a purified nucleotide mixture as a dietary supplement for Pacific white shrimp Litopenaeus vannamei (Boone). Aquaculture Research, 38: 887-890.
18. Lowry, O. H., Rosebrough, N. J., Farr, A. L., Randall, R. J., 1951. Protein measurement with the Folin phenol reagent. Journal of Biological Chemistry.193(1): 265-275.
19. Mehrim, A.I., 2009. Effect of dietary supplementation of Biogen (Commercial probiotic) on mono-sex Nile tilapia Oreochromis niloticus under different stocking densities. Journal of Fisheries and Aquatic Science. 4(6):261–273.
20. Nasseri, A., Rasoul-Amini, S., Morowvat, M., Ghasemi, Y., 2011. Single cell protein: production and process. American Journal of Food Technology, 6(2):103-116.
21. Nayak, J., Viswanathan Nair, P., Ammu, K., Mathew, S., 2003. Lipase activity in different tissues of four species of fish: rohu (Labeo rohita Hamilton), oil sardine (Sardinella longiceps Linnaeus), mullet (Liza subviridis Valenciennes) and Indian mackerel (Rastrelliger kanagurta Cuvier). Journal of the Science of Food and Agriculture. 83(11): 1139-1142.
22. Nayak, S.K., 2010. Probiotics and immunity: a fish perspective. Fish & shellfish immunology, 29(1): 2-14.
23. NRC (National Research Council)., 1993. Nutrient Requirements of Fish. National Academy Press, Washington DC, USA.
24. Oliva-Teles, A., Enes, P., Peres, H., 2015. Replacing fishmeal and fish oil in industrial aquafeeds for carnivorous fish. In Feed and feeding practices in aquaculture (pp. 203-233). Woodhead Publishing.
25. Ozorio, R.O.A., Turini, B.G.S., Moro, G.V., Oliveira, L.T.S., Portz, L., Cyrino, J.E.P., 2010. Growth, nitrogen gain and indispensable amino acid retention of pacu (Piaractus mesopotamicus, Holmberg 1887) fed different brewers yeast (Saccharomyces cerevisiae) levels. Aquaculture Nutrition. 16: 276–283.
26. Sultana, S., Ali, M.E., Ahamad, M.N.U., 2018. Gelatine, collagen, and single cell proteins as a natural and newly emerging food ingredients.In Preparation and Processing of Religious and Cultural Foods (pp. 215-239). Woodhead Publishing.
27. Tewary, A., Patra, B.C., 2011. Oral administration of baker’s yeast (Saccharomyces cerevisiae) acts as a growth promoter and immunomodulator in Labeo rohita (Ham.). Journal of Aquaculture Research and Development, 2(1):1-7.
28. Vechklang, K., Boonanuntanasarn, S., Ponchunchoovong, S., Pirarat, N., Wanapu, C., 2011. The potential for rice wine residual as an alternative protein source in a practical diet for Nile tilapia (Oreochromis niloticus) at the juvenile stage. Aquaculture Nutrition, 17: 685–694.
29. Wache, Y., Auffray, F., Gatesoupe, F.J., Zambonino, J., Gayet, V., Labbe, L., Quentel, C., 2006. Cross effects of the strain of dietary Saccharomyces cerevisiae and rearing conditions on the onset of intestinal microbiota and digestive enzymes in rainbow trout, Onchorhynchus mykiss, fry. Aquaculture, 258(1-4): 470-478.
30. Wadhwa, M., Bakshi, M.P.S., 2016. Application of waste-derived proteins in the animal feed industry. In Protein Byproducts (pp. 161-192). Academic press.
31. Walter, K., Schutt, C., 1974. Alkaline phosphatase in serum (continuous assay) in: Bergmeyer,H.U.(Ed), Methods of enzymatic analysis,vol.2,2 nd edn. Academic Press, New york.N.pp,860-864.
32. Zamani, A., Hajimoradloo, A., Madani, R., Johari, A., Kalbasi, M.R., and Farhangi, M., 2006. Comparison of digestive enzyme activity in the stomach, pyloric caeca and intestine in diploid and triploid female of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Iranian Scientific Fisheries Journal, 15(2): 29-36.


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها