[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) ::
جلد 7 شماره 4 صفحات 64-78 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر پروتئین تک‌یاخته باکتریایی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب بدن و فعالیت آنزیم‌های گوارشی
دکتر عباس زمانی*
چکیده:   (51 مشاهده)
در این پژوهش، ترکیب بدن و فعالیت آنزیم­های گوارشی در بچه ماهی قزل ­آلای رنگین­ کمان (میانگین وزن 0/55±2/51 گرم) تغذیه شده با تک یاخته باکتریایی  (IPL68)به عنوان یک منبع پروتئین غذایی بجای پودر ماهی به ­مدت 6 هفته در قالب طرح کاملا تصادفی و با 3 تکرار ارزیابی گردید. جیره‌های آزمایشی در قالب 5 تیمار و همسان از نظر میزان پروتئین با سطوح مختلف پودر ماهی و IPL68 (100 درصد پودر ماهی (A)، 75 درصد پودر ماهی و 25 درصد IPL68 (B)، 50 درصد پودر ماهی و 50 درصد IPL68 (C)، 25 درصد پودر ماهی و 75 درصد IPL68 (D) و 100 درصد IPL68 (E)) تهیه گردیدند. نتایج حاصل از ترکیب بدن ماهیان نشان داد بیشترین میزان چربی خام و پروتئین خام و کمترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره C و کمترین میزان چربی خام و پروتئین خام و بیشترین میزان رطوبت و خاکستر در ماهیان تغذیه شده با جیره E وجود داشت (0/05>P ). نتایج مربوط به ارزیابی فعالیت آنزیمی نشان داد آنزیم‌های تریپسین و آلفاآمیلاز در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره C و آنزیم فسفاتاز قلیایی در ضمائم پیلوریک و روده ماهیان جیره D بطور معنی‌داری بیشتر از ماهیان تغذیه شده با جیره E بودند (0/05>P ). بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق می‌توان بیان کرد پروتئین تک یاخته باکتریایی(IPL 68) در سطح 50 درصد می‌تواند جایگزین مناسبی برای پودر ماهی در جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان باشد.
 
واژه‌های کلیدی: پروتئین تک یاخته، ترکیب بدن، تریپسین، قزل آلای رنگین کمان
متن کامل [PDF 705 kb]   (16 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۸/۷/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۸/۹/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۹/۲/۲۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zamani A. Effect of bacterial single cell protein in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) diet on body composition and digestive enzymes activity. JAIR. 2020; 7 (4) :64-78
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-674-fa.html

زمانی عباس. تأثیر پروتئین تک‌یاخته باکتریایی در جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) بر ترکیب بدن و فعالیت آنزیم‌های گوارشی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1398; 7 (4) :64-78

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-674-fa.html



دوره 7، شماره 4 - ( زمستان-98 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 32 queries by YEKTAWEB 4111