:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 30-21 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات فصلی در پروفیل پروتئین موکوس و ساختار اپیدرم پوست قزل‌آلای رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss در طی مراحل مختلف پرورش
مرضیه ابوالفتحی* ، آرش اکبرزاده ، عبدالمجید حاجی مرادلو ، حمید رضا جوشقانی
چکیده:   (1537 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر اندازه و فصل بر پروفیل پروتئین موکوس و ساختار اپیدرم پوست ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می­باشد. نمونه­های موکوس و پوست در طی سه فصل متوالی شامل اواخر زمستان (اسفند)، اواسط بهار (اردیبهشت) و اوایل پاییز (مهر) در سال­های 1394-1393 تهیه شدند. در هر فصل، نمونه­گیری به طور مجزا از چهار گروه وزنی شامل 20-2 گرم (W1)، 200-100 گرم (W2) و 600-400 گرم (W3) انجام شد. نتایج آنالیزهای بافت­شناسی نشان داد که تراکم سلول­های جامی شکل و ضخامت اپیدرم پوست قزل­آلای رنگین­کمان با افزایش دما از فصل زمستان تا فصل پاییز در همه گروه­های وزنی افزایش یافت. اندازه سلول­های جامی شکل در بچه­ماهی­ها (W1) تحت تاثیر فصل نبود، در حالی که در ماهیان بزرگتر W2 و  W3اندازه این سلول-ها با افزایش دما در فصل پاییز کاهش یافت. بین اندازه ماهی و تراکم سلول­های جامی شکل نیز یک ارتباط مثبت و معنی­دار مشاهده شد. آنالیز بیوشیمیایی موکوس پوست قزل­آلای رنگین­کمان نشان داد که همزمان با افزایش تراکم سلول­های جامی شکل در فصل بهار غلظت پروتئین محلول موکوس نیز در هر سه گروه وزنی مورد مطالعه افزایش یافت. پروفیل پروتئین موکوس قزل­آلای رنگین­کمان نیز اختلاف فصلی در هر سه گروه وزنی نشان داد. در پاییز، پروتئین­های با وزن مولکولی کمتر از 35 کیلو دالتون غالب بودند، در حالی که در زمستان این پروتئین­ها مشاهده نشدند. هیچ اختلاف معنی داری در پروفیل پروتئین بین گروه های وزنی مختلف مشاهده نشد.
 
واژه‌های کلیدی: سلول های جامی شکل، ضخامت اپیدرم، پروتئین محلول، الکتروفورز
متن کامل [PDF 774 kb]   (359 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1396/11/9 | انتشار: 1400/9/24



XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها