[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) ::
جلد 9 شماره 2 صفحات 30-21 برگشت به فهرست نسخه ها
تغییرات فصلی در پروفیل پروتئین موکوس و ساختار اپیدرم پوست قزل‌آلای رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss در طی مراحل مختلف پرورش
مرضیه ابوالفتحی* ، آرش اکبرزاده ، عبدالمجید حاجی مرادلو ، حمید رضا جوشقانی
چکیده:   (1515 مشاهده)
هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر اندازه و فصل بر پروفیل پروتئین موکوس و ساختار اپیدرم پوست ماهی قزل­آلای رنگین­کمان می­باشد. نمونه­های موکوس و پوست در طی سه فصل متوالی شامل اواخر زمستان (اسفند)، اواسط بهار (اردیبهشت) و اوایل پاییز (مهر) در سال­های 1394-1393 تهیه شدند. در هر فصل، نمونه­گیری به طور مجزا از چهار گروه وزنی شامل 20-2 گرم (W1)، 200-100 گرم (W2) و 600-400 گرم (W3) انجام شد. نتایج آنالیزهای بافت­شناسی نشان داد که تراکم سلول­های جامی شکل و ضخامت اپیدرم پوست قزل­آلای رنگین­کمان با افزایش دما از فصل زمستان تا فصل پاییز در همه گروه­های وزنی افزایش یافت. اندازه سلول­های جامی شکل در بچه­ماهی­ها (W1) تحت تاثیر فصل نبود، در حالی که در ماهیان بزرگتر W2 و  W3اندازه این سلول-ها با افزایش دما در فصل پاییز کاهش یافت. بین اندازه ماهی و تراکم سلول­های جامی شکل نیز یک ارتباط مثبت و معنی­دار مشاهده شد. آنالیز بیوشیمیایی موکوس پوست قزل­آلای رنگین­کمان نشان داد که همزمان با افزایش تراکم سلول­های جامی شکل در فصل بهار غلظت پروتئین محلول موکوس نیز در هر سه گروه وزنی مورد مطالعه افزایش یافت. پروفیل پروتئین موکوس قزل­آلای رنگین­کمان نیز اختلاف فصلی در هر سه گروه وزنی نشان داد. در پاییز، پروتئین­های با وزن مولکولی کمتر از 35 کیلو دالتون غالب بودند، در حالی که در زمستان این پروتئین­ها مشاهده نشدند. هیچ اختلاف معنی داری در پروفیل پروتئین بین گروه های وزنی مختلف مشاهده نشد.
 
واژه‌های کلیدی: سلول های جامی شکل، ضخامت اپیدرم، پروتئین محلول، الکتروفورز
متن کامل [PDF 774 kb]   (349 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/10/26 | پذیرش: 1396/11/9 | انتشار: 1400/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abolfathi M, Akbarzadeh A, Hajimoradloo A, Joshaghani H R. Seasonal variation in the epidermis structure and protein profile of the skin mucus of Rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) at different stages of farming. JAIR 2021; 9 (2) :21-30
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-571-fa.html

ابوالفتحی مرضیه، اکبرزاده آرش، حاجی مرادلو عبدالمجید، جوشقانی حمید رضا. تغییرات فصلی در پروفیل پروتئین موکوس و ساختار اپیدرم پوست قزل‌آلای رنگین‌کمان Oncorhynchus mykiss در طی مراحل مختلف پرورش. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1400; 9 (2) :21-30

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-571-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645