امروزه در آبزیپروری برای جلوگیری از اثرات منفی آنتیبیوتیکها استفاده از جایگزینهای مختلف از جمله پروبیوتیکها، پربیوتیکها، اسیدهایآلی و ... مطرح گردیده که میتوانند اثرات مثبت بر روی فعالیتهای فیزیولوژی آبزیان داشته باشند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی سوربات پتاسیم و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی((Lactobacilluscasei در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchusmykiss) انجام شد. بدین منظور تعداد 360 قطعه بچه ماهی قزل آلای رنگینکمان با وزن اولیه 05/0±75/2 گرم در 6 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره تجاری (تیمار 1 ،شاهد)، جیره حاوی CFU/g 107 پروبیوتیک L.casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد سوربات پتاسیم (تیمار2)، جیره حاوی 1درصد سوربات پتاسیم (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L.casei (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L.casei (تیمار5) طراحی گردید. غذادهی در دو مرحله و دوره آزمایش حدود 60 روز به طول انجامید. نمونه برداری از ماهیان برای بررسی آنزیمهای گوارشی، هیستومورفولوژی روده و بررسی مقاومت بچه ماهیان در برابر باکتری بیماریزای (Yersinia ruckeri) در پایان دوره آزمایش انجام شد. نتایج نشان داد میزان فعالیت آنزیمهای گوارشی در بین تیمارهای مختلف معنیدار بود (05/0P<). همچنین بررسی هیستومورفولوژی روده در تیمارهای مختلف، اختلاف معنیداری را نشان داد (05/0P<). نتایج مربوط به آزمون مقاومت در برابر باکتری بیماریزای Y. ruckeri نشان داد که درصد تلفات طی 14 روز در بین تیمارهای مختلف معنیدار است (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، افزودن ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 باکتری L. casei به جیره غذایی بچه ماهی قزلآلای رنگینکمان پیشنهاد میگردد.