[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 51-59 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی سوربات پتاسیم و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی ((Lactobacillus casei برفعالیت آنزیم‌های گوارشی، هیستومورفولوژی روده و مقاومت در برابر باکتری بیماریزای Yersinia rucker، در بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)
علی جافرنوده*، امیر تکمه چی، ابراهیم حسین نجد گرامی، عبدالمجید حاجی مرادلو، فرزانه نوری
چکیده:   (43 مشاهده)

امروزه در آبزی­پروری برای جلوگیری از اثرات منفی آنتی­بیوتیک­ها استفاده از جایگزین­های مختلف از جمله پروبیوتیک­ها، پربیوتیک­ها، اسیدهای­آلی و ... مطرح گردیده که می­توانند اثرات مثبت بر روی فعالیت­های فیزیولوژی آبزیان داشته باشند. این تحقیق به منظور بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی سوربات پتاسیم و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی((Lactobacillus casei در بچه ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) انجام شد. بدین منظور تعداد 360 قطعه بچه ماهی  قزل آلای رنگین­کمان با وزن اولیه 05/0±75/2 گرم در 6 تیمار و هر تیمار با 3 تکرار شامل: جیره تجاری (تیمار 1 ،شاهد)، جیره حاوی CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار1)، جیره حاوی 5/0 درصد سوربات پتاسیم (تیمار2)، جیره حاوی 1درصد سوربات پتاسیم (تیمار3)، جیره حاوی ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار4) و جیره حاوی ترکیب 1 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار5) طراحی گردید. غذادهی در دو مرحله و دوره آزمایش حدود 60 روز  به طول انجامید. نمونه برداری از ماهیان برای بررسی آنزیم­های گوارشی، هیستومورفولوژی روده و بررسی مقاومت بچه ماهیان در برابر باکتری بیماریزای (Yersinia ruckeri) در پایان دوره آزمایش انجام شد. نتایج نشان داد میزان فعالیت آنزیم­های گوارشی در بین تیمار­های مختلف معنی­دار بود (05/0P<). همچنین بررسی هیستومورفولوژی روده در تیمارهای مختلف، اختلاف معنی­داری را نشان داد (05/0P<). نتایج مربوط به آزمون مقاومت در برابر باکتری بیماریزای Y. ruckeri نشان داد که درصد تلفات طی 14 روز در بین تیمارهای مختلف معنی­دار است (05/0P<). در مجموع با توجه به نتایج بدست آمده از این مطالعه، افزودن ترکیب 5/0 درصد سوربات پتاسیم و CFU/g 107 باکتری L. casei به جیره غذایی بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان پیشنهاد می­گردد.

واژه‌های کلیدی: قزل آلای رنگین کمان، پروبیوتیک، اسید آلی، آنزیم‌های گوارشی، هیستومورفولوژی
متن کامل [PDF 1164 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/4/12 | پذیرش: 1397/7/16 | انتشار: 1399/7/22
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

jafarnodeh A, Tukmechi, Najd Grami, Hajimoradlo A, Noori F. Study of synergistic Effects of potassium- sorbate and Lactobacillus casei on The activity of digestive enzymes, intestinal Histomorphology and resistance against pathogenic bacteria (Yersinia ruckeri) in rainbow trout fry (Oncorhynchus mykiss). JAIR. 2020; 8 (2) :51-59
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-506-fa.html

جافرنوده علی، تکمه چی امیر، نجد گرامی ابراهیم حسین، حاجی مرادلو عبدالمجید، نوری فرزانه. بررسی اثرات سینرژیستی اسید آلی سوربات پتاسیم و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس کازئی ((Lactobacillus casei برفعالیت آنزیم‌های گوارشی، هیستومورفولوژی روده و مقاومت در برابر باکتری بیماریزای Yersinia rucker، در بچه ماهی قزلآلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (2) :51-59

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-506-fa.html



دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4227