[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 1 - ( بهار-99 1399 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 58-69 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی‌آنزیم کمین بر عملکرد رشد، ترکیب‌لاشه و باکتری‌های اسیدلاکتیک روده فیل‌ماهیان جوان (Huso huso)
مهدی سهراب نژاد، محمد سوداگر*، محمد رضا قمی، محمد مازندرانی
چکیده:   (408 مشاهده)

در مطالعه حاضر، تاثیر جایگزینی پودر ماهی با کنجاله سویا بر عملکرد رشد، ترکیب لاشه و باکتری های اسید لاکتیک روده فیل ماهیان جوان مورد بررسی قرار گرفت. ماهیان با ۹ جیره (۴۰ درصد پروتئین خام) که در آن سطح جایگزینی کنجاله سویا  با آرد ماهی ۰% (کنترل)، ۴۰% و ۸۰%  سطح  مولتی آنزیم افزوده شده ۰، ۰۱/۰% و ۰۲/۰% بود، به مدت ۱۲ هفته تغذیه شدند. افزودن پودر سویا در جیره منجر به کاهش رشد گردید به طوری که ماهیان در تیمار با سطح جایگزینی ۸۰ درصد کنجاله سویا  با آرد ماهی دارای کم ترین وزن نهایی و بالاترین ضریب تبدیل غذایی بودند، در تیمارهای بدون کنجاله سویا غلظت بالاتر آنزیم (2 گرم در کیلوگرم) منجر به متوسط وزن نهایی بالاتر و ضریب تبدیل بهتری گردید. نتیجه مشابه زمانی که کنجاله سویا به میزان 40 درصد جایگزین پودر ماهی شد، ایجاد گردید که نشان دهنده تاثیر مثبت آنزیم در سطح بالاتر بر عملکرد رشد بوده است. با این وجود، تفاوت بین وزن نهایی ماهیان در جیره های مختلف با یکدیگر معنی دار نبود (05/0 > p). ماهیان تغذیه شده با جیره های افزوده شده با 0 و 40 درصد پودر سویا حاوی 2 گرم در کیلوگرم آنزیم دارای بیشترین درصد پروتئین لاشه بوده اند (05/0 > p). مقدار چربی لاشه ماهیان بین 08/11 درصد تا 74/11 درصد بوده و تفاوت بین تیمارها مشاهده گردید. پروفیل اسید های چرب لاشه تحت تاثیر تیمارهای غذایی قرار گرفت. ماهیان تغذیه شده با جیره کنترل و تیمارهای حاوی آنزیم (بدون افزودن سویا) و همچنین تیمارهای شماره 4 و 5 (حاوی 0 و 1 گرم در کیلوگرم آنزیم و 40 درصد سویا) دارای بیشترین میزان اسید های چرب امگا-3 و ایکوزاپنتانوئیک اسید بودند. جیره حاوی 80 درصد سویا بدون افزودن آنزیم دارای کم ترین میزان اسید های چرب امگا-3، اکوزا پنتانویک اسید و دکوزا هگزانوییک اسید بود (جیره 7). جیره های آزمایشی سبب افزایش معنی دار تعداد باکتری های لاکتوکوکوس لاکتیس، لاکتوباسیلوس کارواتوس، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، پدیکوکوس پنتاساسئوس، مجموع باکتری های هوازی و بی هوازی گردیدند. بالاترین مقدار باکتری های یاد شده در تیمار حاوی ۸۰ درصد پودر سویا جایگزین پودر ماهی و ۲ گرم آنزیم در کیلوگرم اتفاق افتاد. نتیجه این مطالعه نشان داد که کنجاله سویا بهمراه مکمل آنزیمی در سطح ۲ گرم در کیلوگرم می تواند تا ۴۰ درصد جایگزین پودر ماهی در جیره غذایی فیل ماهیان پرورشی گردد.

واژه‌های کلیدی: کنجاله سویا، عملکرد رشد، اسیدهای‌چرب، باکتری‌های اسیدلاکتیک روده، فیل‌ماهی
متن کامل [PDF 659 kb]   (85 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/19 | پذیرش: 1397/2/10 | انتشار: 1399/3/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sohrabnezhad M, Sudagar M, Ghomi M R, Mazandarani M. Effect of diets with different levels of soybean meal and Kemin multi-enzyme on growth performance, body composition, and gut lactic acid bacteria of juvenile Beluga (Huso huso). JAIR. 2020; 8 (1) :58-69
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-425-fa.html

سهراب نژاد مهدی، سوداگر محمد، قمی محمد رضا، مازندرانی محمد. اثر جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف کنجاله سویا و مولتی‌آنزیم کمین بر عملکرد رشد، ترکیب‌لاشه و باکتری‌های اسیدلاکتیک روده فیل‌ماهیان جوان (Huso huso). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (1) :58-69

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-425-fa.html



دوره 8، شماره 1 - ( بهار-99 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4227