:: دوره 3، شماره 3 - ( 9-1394 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 106-95 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر جیره غذایی حاوی کانتازانتین استخراج شده از باکتری Dietzia natronolimnaea-HS1 در بهبود شاخص های رشد و ایمنی ماهی گرین ترور Andinoacara rivulatus (Günther, 1860)
علیرضا نیسی ، غلامرضا رفیعی* ، محمدعلی نعمت اللهی ، سید هاد رضوی
چکیده:   (4987 مشاهده)

اثر کانتاگزانتین بر شاخص های رشد و ایمنی غیر اختصاصی ماهی گرین ترور A. rivulatus طی یک دوره تغذیه ای 8 هفته ای مورد بررسی قرار گرفت. سه جیره غذایی حاوی غذای مصرفی (1)، غذای حاوی روغن ماهی (2) و غذای حاوی روغن ماهی به همراه کانتازانتین استخراج شده از باکتری D. natronolimnaea (3) مورد آزمایش قرار گرفت. تعداد 60 قطعه بچه ماهی گرین ترور با میانگین وزنی 0/021±0/388 گرم در هر مخزن 120 لیتری در هر واحد آزمایشی وارد شده که این تعداد، روزانه دو بار تا حد سیری مورد تغذیه قرار گرفتند. در انتهای دوره پرورشی از هر تیمار چهار قطعه بچه ماهی صید و فاکتورهای ایمنی سرم ماهی (لیزوزیم، فعالیت کمپلمان و ایمونوگلوبولین کل) مورد بررسی قرار گرفت. وزن نهایی (2/78)، ضریب رشد ویژه (3/33) و ضریب تبدیل غذایی (1/28) در گروه (3) بطور معنی داری نسبت به گروه های دیگر بهبود یافت (0/05 >p). میزان شاخص های ایمنی سرم (لیزوزیم (3/35)، فعالیت کمپلمان (1/8) و ایمونوگلوبولین (3/87)) نشان داد که گروه (3) نسبت به سایر گروه ها دارای سطح بالاتری بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کانتاگزانتین استخراج شده از باکتری D. natronolimnaea تأثیر مثبتی بر شاخص های رشد و سیستم ایمنی غیر اختصاصی در ماهی گرین ترور دارد و این کارتنوئید را می توان در پرورش این گونه ماهی زینتی، به عنوان مکمل غذایی به کار برد.

واژه‌های کلیدی: D. natronolimnaea، A. rivulatus، کانتاگزانتین، شاخص های رشد، شاخص های ایمنی شناسی
متن کامل [PDF 366 kb]   (1075 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/1/30 | پذیرش: 1394/9/30 | انتشار: 1395/5/12


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( 9-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها