[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 50-41 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه تأثیر غنی‌سازی غذای زنده با اسید چرب ضروری DHA به روش‌های دستی و تجاری بر رشد، بقاء و برخی فعالیت‌های آنزیمی لارو دلقک‌ماهی دُم زرد (Amphiprion clarkii)
محمد نیرومند* ، فاطمه حسین پور دلاور ، وحید مرشدی ، رضا گاموری ، امید صفری
چکیده:   (39 مشاهده)
در این مطالعه تأثیر دو روش غنی­سازی دستی و تجاری روتیفر با اسید چرب ضروری DHA بر بقا، عملکرد رشد، فعالیت آنزیم­های گوارشی و آنتی­اکسیدانی لاروهای دلقک ماهی دُم ­زرد (Amphiprion clarkii) مورد بررسی قرار گرفت. این  آزمایش در  قالب یک  طرح  کاملاً تصادفی با 3 تیمار آزمایشی شامل: غنی­سازی تجاری روتیفر با Super selco، غنی­سازی دستی روتیفر با امولسیون دست­ساز و گروه شاهد در سه تکرار اجرا شد. نتایج حاصل از بررسی پارامترهای رشد نشان داد که طول استاندارد و وزن مرطوب لاروها به طور معنی­داری به ترتیب در غنی­سازی تجاری و دستی روتیفر­ها با DHA افزایش یافت. درصد بقا لاروها در طول دوره پرورش تحت تأثیر هیچ یک از روش­های غنی­سازی قرار نگرفت. با توجه به نتایج این مطالعه، غنی­سازی تجاری روتیفرها با DHA منجر به افزایش قابل توجهی در فعالیت آنزیم­های گوارشی لیپاز، پروتئاز و فسفاتاز قلیایی لاروها در مقایسه با تیمار­های غنی­سازی دستی و گروه شاهد شد. هم­چنین بیشترین میزان تولید مالون دی­­آلدئید و فعالیت آنزیم آنتی­اکسیدانی سوپراکسیداز دیسموتاز در غنی­سازی تجاری مشاهده شد. در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از غنی­سازی تجاری روتیفرها به طور مشخصی موجب بهبود عملکرد رشد، فعالیت آنزیم­های گوارشی و آنتی­اکسیدانی شدند، لذا این استراتژی تغذیه برای مدیریت تغذیه لاروهای این گونه توصیه می­شود.
واژه‌های کلیدی: اسید چرب، دلقک ماهی، غذای زنده، غنی‌سازی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/9/8 | پذیرش: 1404/9/25 | انتشار: 1404/9/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

niroomand M, Hosseinpor Delavar F, morshedi V, gamoori R, safari O. Comparison of the Effects of Live Food Enrichment with the Essential Fatty Acid DHA Using Manual and Commercial Methods on Growth, Survival, and Some Enzymatic Activities of Yellowtail Clownfish (Amphiprion clarkii) Larvae. JAIR 2025; 13 (3) :41-50
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-937-fa.html

نیرومند محمد، حسین پور دلاور فاطمه، مرشدی وحید، گاموری رضا، صفری امید. مقایسه تأثیر غنی‌سازی غذای زنده با اسید چرب ضروری DHA به روش‌های دستی و تجاری بر رشد، بقاء و برخی فعالیت‌های آنزیمی لارو دلقک‌ماهی دُم زرد (Amphiprion clarkii). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1404; 13 (3) :41-50

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-937-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 3 - ( پاییز 1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4732