[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) ::
جلد 12 شماره 4 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر فرآوری بلوط به روش خیساندن قلیایی- تخمیر بر آنالیز بیوشیمیایی و قابلیت هضم برون تنی آن در کپور معمولی
حجت اله علمداری* ، مهدیه نارویی
چکیده:   (77 مشاهده)
تانن­ از ترکیبات ضد تغذیه­ای موجود در میوه بلوط است. هدف تحقیق، کاهش میزان تانن بلوط از طریق فرآیند خیساندن قلیایی - تخمیر و بررسی اثر این فرآیند بر قابلیت هضم بلوط در شرایط برون تنی بود. بلوط در محلول سود 1/0 مولار به مدت 8 ساعت خیسانده شد. سپس شستشوی بلوط و خیساندن در آب مقطر به مدت 16 ساعت انجام شد. متعاقباً تخمیر به­مدت 24 ساعت در 6 تیمار حاوی 5/0، 5/1، 3، 5، 10 و 15 گرم مخمر نانوایی به ازای هر 100 گرم بلوط انجام گردید. تیمار شاهد خیسانده و تخمیر نشد. عصاره آنزیمی از روده کپور معمولی به وزن 6/95 گرم استخراج شد. به­طور معنی­دار پروتئین خام در تیمارهای مختلف بجز تیمار حاوی 5/0 گرم مخمر به میزان 8/5 تا 5/186 درصد بیشتر از شاهد گردید اما در همه تیمارها خاکستر(4/8 تا 2/48 درصد)، کل ترکیبات فنولی (8/56 تا 4/68 درصد)، ترکیبات فنولی غیر تاننی (4/57 تا 8/73 درصد) و تانن­های متراکم (87 تا 6/95 درصد)کمتر از شاهد شد (05/0>p). قابلیت هضم کربوهیدرات در تیمارهای مختلف به میزان 7/33 تا 7/60 درصد کمتر از شاهد و قابلیت هضم پروتئین در تیمارهای حاوی 5 ، 10 و 15 گرم مخمر به ترتیب به میزان 8/52 ، 8/103 و 3/145 درصد بیشتر از شاهد گردید. به دلیل اهمیت ارتقاء کمیت و کیفیت پروتئین در مواد اولیه غذایی و کاهش میزان ترکیبات فنولی ضد تغذیه­ای، تیمار حاوی 15 گرم مخمر به ازای هر 100 گرم بلوط جهت عمل­آوری بلوط به روش خیساندن قلیایی - تخمیر توصیه می­شود.
 
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنولی، خوراک ماهی، محلول سود، مخمر نانوایی
متن کامل [PDF 851 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/10/22 | پذیرش: 1403/12/18 | انتشار: 1404/4/6
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alamdari H, Narui M. Oak acorn processing by alkaline soaking-fermentation. JAIR 2024; 12 (4) :1-10
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-912-fa.html

علمداری حجت اله، نارویی مهدیه. اثر فرآوری بلوط به روش خیساندن قلیایی- تخمیر بر آنالیز بیوشیمیایی و قابلیت هضم برون تنی آن در کپور معمولی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1403; 12 (4) :1-10

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-912-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710