[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 61-51 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات به‌کارگیری پست‌بیوتیک در جیره غذایی بر فراسنجه‌های‌ رشد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss)
محمدحسین لشکربلوک ، سیدحسین حسینی فر* ، محمد مازندرانی ، ولی الله جعفری ، رقیه صفری
چکیده:   (1132 مشاهده)
بدین منظور بچه­ماهی‌های قزل‌آلای رنگین‌کمان (2-3 گرم) به مدت 8 هفته با جیره‌های آزمایشی حاوی سطوح مختلف (صفر (شاهد) 2، 4 و 8 گرم برکیلوگرم) پست بیوتیک تغذیه شدند. در پایان دوره شاخص‌های رشد و مقادیر سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی سرم اندازه­گیری شد. شاخص‌های رشد (میانگین وزن، نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی، میزان بقا) بین ماهی‌های تغذیه شده با پست بیوتیک برپایه مخمر ساکارومایسس سرویزیه درمقایسه با گروه شاهد اختلاف معنی­ داری نداشت (0/05>p)، اگرچه افزایش رشد نسبت به گروه شاهد مشاهده گردید. بالاترین مقدار عددی رشد در بچه‌‌ماهی‌های تغذیه شده با 8 گرم پست بیوتیک به‌ازای کیلوگرم به‌دست آمد. همچنین بهبود ضریب تبدیل غذایی در بچه‌ماهی­های تغذیه شده با پست بیوتیک مشاهده شد. اگرچه از نظر آماری این کاهش ضریب تبدیل غذایی معنادار نبود (0/05>p). در کلیه فاکتورهای آنتی­اکسیدانی اختلاف معنی­داری بین گروه شاهد و تیمار 8 گرم برکیلوگرم مشاهده شد (0/05<p). در میزان آنزیم کاتالاز بین گروه شاهد و تیمار 2 گرم و 8 گرم برکیلوگرم اختلاف معنی داری مشاهده شد (0/05<p). همچنین نتایج مشابهی درخصوص فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز مشاهده گردید بطوریکه بین گروه شاهد و تیمار 8 گرم اختلاف معنی­ داری مشاهده شد (0/05<p). در رابطه با آنزیم گلوتاتیون پرکسیداز هم فقط بین گروه شاهد و تیمار 8 گرم بر کیلوگرم اختلاف معنی­داری مشاهده شد و همچنین بیشترین میزان این آنزیم در تیمار 8 گرم بر کیلوگرم قابل مشاهده بود. با توجه به نتایج مطالعه حاضر، می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از پست­بیوتیک بر پایه مخمر ساکارومایسیس سرویزیه در رژیم غذایی قزل‌آلای رنگین‌کمان  می‌تواند برای بهبود شاخص‌های رشد و همچنین افزایش ظرفیت سیستم دفاع آنتی­اکسیدانی در ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان توصیه شود.
واژه‌های کلیدی: قزل‌آلای رنگین‌کمان، پست‌بیوتیک، ساکارومایسیس سرویزیه، سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانی، رشد
متن کامل [PDF 1098 kb]   (333 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/9/26 | پذیرش: 1402/10/13 | انتشار: 1402/10/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

lashkarboluk M, hoseinifar S, mazandarani M, jafari V. Effects of using postbiotics in diet on growth parameters and antioxidant defense system in rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) fingerlings. JAIR 2023; 11 (3) :51-61
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-878-fa.html

لشکربلوک محمدحسین، حسینی فر سیدحسین، مازندرانی محمد، جعفری ولی الله، صفری رقیه. اثرات به‌کارگیری پست‌بیوتیک در جیره غذایی بر فراسنجه‌های‌ رشد و سیستم دفاع آنتی اکسیدانی در بچه ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان (Oncorhynchus mykiss). نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (3) :51-61

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-878-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710