[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
فرم های ضروری ::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نمایه ها

AWT IMAGE

 

 AWT IMAGE

..
:: دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1402 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 69-60 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کلرید سدیم در جیره غذایی بچه ماهی نورس کپور بر بقاء، و شاخصهای آنتی اکسیدانی، یونی و بافت شناسی در مواجهه با تنش ناگهانی اسمزی
سید مرتضی حسینی ، سید حسین حسینی فر* ، عیسی شریف پور ، ملیکا قلیچ پور ، عباسعلی آقایی مقدم ، بهروز قره وی
چکیده:   (241 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی اثر افزودن نمک (کلرید سدیم) به جیره ­غذایی بر بقاء، شاخص ­های بیوشیمیایی و بافت­ شناسی بچه­ ماهی نورس کپور دریایی در مواجهه با تنش شوری انجام شد. بچه ­ماهی کپور (حدود 1/1 گرم) به مدت 15 روز با جیره ­های غذایی حاوی 0، 5 و 10 درصد کلراید سدیم تغذیه و سپس به طور مستقیم به آب لب­شور 13 گرم در لیتر منتقل و پس از 3 و 10 روز نمونه­ گیری شدند. جیره غذایی و زمان نمونه­ برداری اثر معنی­ داری بر بقاء ماهی ­ها نداشت. سدیم، گلوتاتیون ردوکتاز و گلوتاتیون پراکسیداز بدن سه روز بعد از تنش شوری به طور معنی­ داری افزایش یافته و پس از 10 روز مواجهه با تنش شوری به مقادیر نرمال بازگشتند. رطوبت بدن پس از تنش شوری به طوری معنی­ داری کاهش یافت ولی مقدار پتاسیم و کلراید بدن افزایش یافت و تا 10 روز بعد از تنش شوری به طور معنی­ داری بالاتر از قبل از تنش بود. قبل از تنش، گلوتاتیون در تیمارهای نمک بالاتر از تیمار شاهد، و 10 روز پس از تنش در تیمار نمک-10 بالاتر از دو تیمار دیگر بود. مالون ­دی ­آلدهید بدن در تیمارهای نمک به طور معنی­ داری کمتر از تیمار شاهد بود. آسیب بافتی چشمگیر و مهمی در مقایسه با شاهد در آبشش و کلیه  بعد از تنش شوری مشاهده نشد. این تحقیق نشان می ­دهد که کپور دریایی نورس توانایی تحمل انتقال مستقیم به آب دریای خزر را بدون غنی ­سازی جیره با نمک دارد. افزودن 10 گرم در کیلوگرم نمک به جیره می ­تواند باعث کاهش پراکسیداسیون چربی شود. 
شماره‌ی مقاله: 7
واژه‌های کلیدی: تنظیم اسمزی، نمک، گلوتاتیون، آبشش، کلیه
متن کامل [PDF 1661 kb]   (58 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/2/30 | پذیرش: 1402/3/29 | انتشار: 1402/9/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hoseini S M, Hoseinifar S H, Sharifpour I, Ghelichpour M, Aghaei Moghaddam A, Gharavi B. The Effect of Sodium Chloride Supplementation in the Diet of Juvenile Wild Common Carp on Survival, Antioxidant and Ionic Characteristics, and Tissue Histology under Sudden Salinity Stress. JAIR 2023; 11 (1) : 7
URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-861-fa.html

حسینی سید مرتضی، حسینی فر سید حسین، شریف پور عیسی، قلیچ پور ملیکا، آقایی مقدم عباسعلی، قره وی بهروز. بررسی اثر کلرید سدیم در جیره غذایی بچه ماهی نورس کپور بر بقاء، و شاخصهای آنتی اکسیدانی، یونی و بافت شناسی در مواجهه با تنش ناگهانی اسمزی. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1402; 11 (1) :60-69

URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-861-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی Journal of Applied Ichthyological Research
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645