این مطالعه بهمنظور ارزیابی اثرات سدیم دی فرمات بهعنوان یک اسید آلی و پروبیوتیک دیپرو (Bacillus subtilis , B. lincheniformis) بهصورت ترکیبی و مجزا برروی ساختار هیستومورفولولوژی روده ماهی آزاد دریایخزر درطی مدت 60 روز هدفگذاری شد. سیصد و شصت قطعه بچهماهی با وزن 4/1± 6/12 در چهار تیمار شامل گروه کنترل، گروه غذای حاوی دیپرو، گروه غذای حاوی اسیدیفایر و گروه ترکیبی تقسیم شدند. عملیات بیومتری و نمونهگیری از روده از 9 قطعه بچهماهی از هر تیمار در روزهای 30 و 60 تحقیق انجام شد. در پی نمونهبرداریهای این تحقیق مشخص شد که ارتفاع پرز، لایه پارین و ضخامت اپیتلیوم در سی روز آغازین آزمایش در تیمار سوم کاهش یافت (p<0. 05) درحالیکه تیمار ترکیبی نیز افزایش معنیداری در این پارامترها نشان داد (p>0. 05). نتایج حاصل نشان داد کاربرد پروبیوتیک دیپرو در جیره غذایی ماهی آزاد دریایخزر در جهت بهبود سلامتی و عملکرد روده نسبت به اسیدیفایر بسیار موفقتر بود.
Hoseinpouri Ghasem Abad Sofla M, Solatni M, Mohammadian, Shamsaei M. Effect of administration Bacillus probiotic individual or with sodium di-format on intestinal morphology in Salmo trutta caspius. JAIR 2020; 8 (5) : 20 URL: http://jair.gonbad.ac.ir/article-1-797-fa.html
حسینپور قاسمآباد مهدی، سلطانی مهدی، محمدیان تکاور، شمسایی مهدی. بررسی کارآیی پروبیوتیکهای باسیلوسی بهتنهایی و بههمراه دیفرمات سدیم در جیره غذایی بر شاخصهای بافتی روده ماهی آزاد دریایخزر. نشریه علمی پژوهشی پژوهشهای ماهی شناسی کاربردی. 1399; 8 (5)